Gränby

Husen i Gränby byggdes för över 50 år sedan och är i behov av större renoveringar. Avloppsstammar, ventilation och vattenledningar behöver bytas ut. Dessutom behöver badrum, kök och fönster förnyas.

Renoveringen gör vi för att ditt hem ska vara säkert, funktionellt och modernt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.

Många åtgärder görs genomgående i husen. Alla lägenheter får exempelvis nya säkerhetsdörrar, nya energieffektiva fönster, ny ventilation och renoverade trapphus. Vi kommer även att installera ett nytt låssystem till lägenheter och gemensamma utrymmen samt sätta upp nya postboxar. Tvättstugorna renoveras och det blir ny belysning i gemensamma utrymmen. Det blir alltså både tryggare och modernare.

För den befintliga hyresgästen finns möjlighet att göra vissa inredningsval såsom tapeter, klinker och köksluckor

Gränby i Uppsala

Gränby är ett lummigt, grönt och barnvänligt område ca 3 kilometer nordost om Uppsala centrum. Gränby gränsar mot Gränby Park som är ett härligt grönområde med blandad natur. Här har du nära till alla former av sportaktiviteter, tennis, badminton, ishockey och fotboll. Bredvid området ligger Uppsala ishall och UTK-hallen.

På några minuters gångavstånd ligger Gränby Centrum, Uppsalas största köpcentrum med bland annat bank, stormarknad, systembolag, klädbutiker och apotek. I området finns det en närlivsbutik. Från Gränby finns också goda bussförbindelser. 

Byggnaderna

Husen är byggda i slutet av 1960-talet och har välplanerade lägenheter med goda förvaringsmöjligheter. Stora glaspartier mot gröna gårdar, där varje gård har sin egen särprägel, släpper in mycket ljus i lägenheterna. Husen är grupperade kring gårdar av varierande storlek och utformning.

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.