Kantorn i Kvarngärdet

På Kantorsgatan bygger vi fler attraktiva hyresrättslägenheter. I dagsläget finns 998 befintliga studentlägenheter inom Rikshems område och vi bygger nu 370 stycken nya hyresrätter i området.

Vårt mål är att skapa yteffektiva och attraktiva bostäder som passar för alla, därför bygger vi såväl hyresrätter som studentlägenheter och ungdomslägenheter. Uthyrning påbörjades i november 2015 och inflyttning pågår under 2016-2017. 

Lägenheterna är moderna och yteffektiva 1-2 rum och kök på 31-48 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har en öppen planlösning med vitmålade väggar och ekparkett. De rymliga helkaklade badrummen har plats för tvättmaskin och torktumlare.

1/4 Kantorn kök.jpg
2/4 Kantorn sovrum.jpg
3/4 Kantorn badrum.jpg
4/4 Kantorn vardagsrum.jpg

Kvarngärdet i Uppsala

Kantorsgatan ligger i det trevliga området Kvarngärdet ca två kilometer från Uppsala centrum. I området finns en stor park med lekplatser, fotbolls-, tennis- och beachvolleyplan. Här finns också pizzeria och Montessoriförskola.

Pendelläget är optimalt med bussförbindelse, endast ett stenkast från husen. Det finns även bra cykelvägar in till centrala Uppsala och universitetet.

Byggnaderna

De nybyggda hyresrätterna på Kantorn är fördelade på totalt 12 punkthus som kommer att bli fyra respektive sex våningar höga. Fasaderna är putsade med färger som passar bra ihop med befintlig bebyggelse i området, vi vill både bevara men bättre nyttja den befintliga gårdsmiljön.  

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.