Nya bostäder längs med Gamla Uppsalagatan

I det populära området Kvarngärdet i Uppsala bygger vi nu fler hyresrätter i projektet Lärjungen, som utöver 139 lägenheter också innehåller ett parkeringshus i tre plan för de boende i området.

I Kvarngärdet utvecklar Rikshem tillsammans med andra aktörer området genom flera pågående projekt längs med Gamla Uppsalagatan. Med Lärjungen tillskapar vi ytterligare 139 hyresrätter i nära anslutning till våra befintliga bostäder.

Byggnadsarbete pågår:

Måndag – torsdag klockan 07.00 – 19.00
Fredag klockan 07.00 – 16:00

Moderna lägenheter med närhet till det mesta

I Lärjungen byggs en blandning av lägenhetsstorlekar om 1–4 rum och kök, bland annat ett antal lägenheter i två plan med sovrummet på det övre entresolplanet.

Fastigheten kommer bestå av tre huskroppar med en upphöjd, välplanerad innergård med plats för grönska och umgängesytor. Parkeringshuset i anslutning till bostäderna byggs i tre plan varav ett under jord. Längs med gatan mot Gamla Uppsalagatan kommer det finnas en verksamhetslokal samt en cykelverkstad med utrustning, där hyresgäster kan ta hand om sina cyklar.

Totalt kommer 280 cykelparkeringsplatser finnas fördelade på större cykelrum i källaren, cykelverkstad mot Gamla Uppsalagatan samt på innergården.

Lägenheterna kommer att ha trägolv i alla rum, vitmålade väggar och badrummen är helkaklade, har klinker och handdukstork. Tvättstugor för hyresgäster kommer att finnas på markplan och i källarplan, och badrummen vara förberedda för tvätt/kombimaskiner.

Nya bostäder i populärt område

Expansiva Kvarngärdet är ett ständigt växande bostadsområde som erbjuder en varieration av höghus och låg bebyggelse. Kommunikationerna är goda och i närområdet finns flera lekplatser, grönområden och livsmedelsbutiker.

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:
16 st 1 rum och kök, 22–31 kvadratmeter
6 st 1 rum och kök, 48-49 kvadratmeter
66 st 2 rum och kök, 35–75 kvadratmeter
47 st 3 rum och kök, 61–67 kvadratmeter
4 st 4 rum och kök, 74–77 kvadratmeter

Kommun
Uppsala
Område
Kvarngärdet
Adress
Gamla Uppsalagatan / Djäknegatan
Boendeform
Hyresrätter
Antal rum
1-4
Boarea
22-77
Inflyttning
Q2 2025
139 Nya lägenheter

 

I närheten

 

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.