Skulptören i Gränby

Längs Råbyvägen i Gränby, Uppsala, skapar vi tillsammans med andra fastighetsägare en helt ny del av Gränby. Bebyggelsen kommer till största delen bestå av bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, men det kommer även finnas lokaler samt förskolor i strategiska lägen. 

Projektet Skulptören är unikt då det tillför mycket till området i sin helhet. I fastigheten byggs nu 70 hyresrätter, 292 parkeringsplatser, kommersiella lokaler på bottenvåningen och en aktivitetsyta på taket. I parkeringshuset kommer det att finnas en bilpool där de boende i området har möjlighet att låna en bil vid behov. Aktivitetsytan på taket har tagits fram i dialog med ungdomar som bor i området.

Byggnaden

Rikshem äger sedan tidigare 1200 hyresrätter i området, och projektet Skulptören kommer att utföras parallellt med det intilliggande projektet Konstnären som består av 101 bostadsrätter. 

Bostäderna i projektet byggs med trästomme tillsammans med Lindbäcks Bygg. 

1/2 Gränby Skulptören Råbyvägen aktivitetsyta
2/2 Gränby Skulptören Råbyvagen gatuvy

Gränby i Uppsala

Gränby är ett lummigt, grönt och barnvänligt område ca 3 kilometer nordost om Uppsala centrum. Här finner du välplanerade moderna lägenheter som har genomgått en större renovering under åren 2013-2017.

I närheten finner du sportanläggningar och shoppingcenter som till exempel Gränby sportfält och ishall samt Gränby köpcentrum.

I närheten

Inflyttning 

Bostäderna i Skulptören var inflyttningsklara under vintern 2017/2018 och parkeringshuset stod klart våren 2017.

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.