Vedbo

Flytta in i nybyggda hyresrätter i Eriksborg

Rikshem kompletterar sitt befintliga bestånd med moderna bostäder i den expanderande stadsdelen Eriksborg, cirka fem kilometer nordväst om centrala Västerås. I Eriksborg är det nära till allt - både till friluftsliv och till stadens puls.

Rikshem kompletterar sitt befintliga bestånd med moderna bostäder i den expanderande stadsdelen Eriksborg, cirka fem kilometer nordväst om centrala Västerås. I Eriksborg är det nära till allt - både till friluftsliv och till stadens puls.

Projektet Vedbo i stadsdelen Eriksborg omfattar sex byggnader på fyra våningar plus vindsvåning. Totalt har det byggts 252 lägenheter om 1–4 rum och kök samt 100 p-platser. Byggnaderna är moderna men har en utformning som för tankarna till äldre arkitektur. Materialen på fasaden varieras mellan puts och skiffer. Lägenheterna stod inflyttningsklara mars 2023.

Lägenheterna och området i Eriksborg

Husens luftiga placering gör att hyresgästerna kan röra sig genom området på gångstråk och via fina stigar. Från bostadsgårdar, lägenheter och balkonger kommer hyresgästerna ha utsikt mot skogspartiet i norr. Lägenheterna får soliga balkonger och generöst med dagsljus inomhus. Många lägenheter placeras i hörn, vilket bidrar med ljus från två håll. Varje hus kommer ha trivsamma och trygga mötesplatser i form av lekplatser och grillplatser i en lummig, varierad miljö.

Digital visning av våra nya lägenheter

I vår lägenhetsväljare har du möjlighet att se våra nya lägenheter digitalt. Klicka runt dig bland rummen, få information om planlösning och hyror. Du kan också se hur solen rör sig under dagen.

För att få en större vy och enklare se menyvalen i lägenhetsväljaren - klicka på bilden. 

Miljömässiga krav

Projektet Vedbo genomförs enligt Miljöbyggnad Silver, som innebär att det finns höga miljömässiga krav på byggnationen. Extra fokus läggs på bland annat solskydd, ljudmiljö och energinivåer.

Parkeringsytor med känsla av grönska

Fastigheten ska förberedas för 100 parkeringsytor, som samtidigt skapar en känsla av grönska. Parkeringsytorna byggs med gräsarmering, en metod som skapar jämna, gröna ytor och som tillåter dagvattnet att rinna undan. 

Nya hyresrätter i den växande stadsdelen Eriksborg

Hyresrätterna byggs i Eriksborg, cirka fem kilometer nordväst om centrala Västerås. Här finns handel, populära restauranger, närhet till skola, barnomsorg och stora grönområden.

Kommun:
Västerås
Område:
Eriksborg
Antal rum:
1-4
Boarea:
27-78
252 antal lägenheter

Kontakta Rikshem i Västerås

Sigurdsgatan 21
721 30 Västerås

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00 och torsdagar klockan 13.00-16.00.

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.vasteras@rikshem.se

Lillaudden Västerås