Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Böhmen

Rikshem planerar renovering av fastigheten på Hantverkaregatan 17 på Söder i Helsingborg. Vi renoverar för att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster. Tillhörande hotell i bottenplan och garage kommer även renoveras samordnat.

Fastigheten byggdes 1967 och är i behov av renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.

Tidsplan för renoveringen

Vid årsskiftet 2019-2020 planerar vi att starta planeringen av projektet och byggstart av lägenhetsrenoveringarna är planerad till september 2020.

Renovering av byggnad

Lägenheterna kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök, nya vitvaror, kakel och klinker i badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att väggar målas om och få nya golv. Fönster, innerdörrar, garderober, balkongdörrar och säkerhetsdörrar byts ut. Ny el installeras med jordfelsbrytare. Lägenheter kommer att utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin .

I samband med renoveringen kommer vi även att renovera förråd, trapphus, fasad, tak samt installera ny ventilation och nya hissar. Utemiljön kommer rustas upp med ny lekplats.

Renovering av garage och parkeringar

Garaget kommer renoveras i samband med renovering av byggnaden. I samband med att utemiljön rustas upp kommer parkeringen att asfalteras om.

Renovering av hotellet

Bottenvåningens hotell kommer renoveras i samband med ROT projektet.

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Boplats Syd.