Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Elineberg

Rikshem planerar renovering av Elineberg höghus för att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster.

De fem höghusen som byggdes mellan 1954 och 1966 är nu i behov av renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.         

Renoveringsplan till hyresgäster på Elinebergsplatsen 10

Som informerat planeras renovering av höghusen på Elineberg att starta på Elinebergsplatsen 10. Vi arbetar i dagsläget med en ny handlingsplan utifrån rådande läge för denna adressen med hur vi ska informera, genomföra godkännandeprocess och evakuera er hyresgäster inför renovering. Rikshem följer tillsvidare Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande Covid-19 och kan därav inte genomföra planerade informationsmöten inför renovering med er hyresgäster under våren.

Ny handlingsplan för genomförandet med information om renovering, godkännandeprocess, förhandlad hyra och hur evakuering till tillfälligt boende med flytt och packning kommer gå till presenterar vi i slutet maj.

Planerad renoveringsstart på Elinebergsplatsen 10 i början av 2021 kvarstår tills vidare.

Information fortsatt renovering till hyresgäster Elinebergsplatsen 2-8

Preliminär turordning efter Elinebergsplatsen 10 för fortsatt renovering planeras fortsatt till Elinebergsplatsen 8, 6, 4 och 2. Varje huskropp planeras ta ca 10 månader att renovera. En detaljerad tidplan med start per huskropp kommer tas fram i vår nya handlingsplan enligt ovan. Information kommer även sändas ut till er i slutet av maj.

Renovering av byggnader

Lägenheterna kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök, nya vitvaror, kakel och klinker i badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att väggar målas om och få nya golv. Fönster, innerdörrar, garderober, balkongdörrar och säkerhetsdörrar byts ut.

Ny el installeras med jordfelsbrytare. Samtliga lägenheter kommer att utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. I samband med renoveringen kommer vi även att renovera förråd, trapphus, fasad, tak samt installera ny ventilation och nya hissar. Entréerna kommer att byggas om.

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss.

För lediga lägenheter se Boplats Syd. From 1 oktober 2020 förmedlas våra lägenheter i Helsingborg via Rikshems egen kö, läs mer om kön i Helsingborg.