Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Elineberg

Rikshem planerar renovering av Elineberg höghus för att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster.

De fem höghusen som byggdes mellan 1954 och 1966 är nu i behov av renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.         

Tidsplan för renoveringen

Under hösten/vintern 2019-2020 kommer Rikshem planera för renoveringen. Tidplan för renovering kommer att tas fram under planeringsarbetet.

Renovering av byggnader

Lägenheterna kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök, nya vitvaror, kakel och klinker i badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att väggar målas om och få nya golv. Fönster, innerdörrar, garderober, balkongdörrar och säkerhetsdörrar byts ut.

Ny el installeras med jordfelsbrytare. Samtliga lägenheter kommer att utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. I samband med renoveringen kommer vi även att renovera förråd, trapphus, fasad, tak samt installera ny ventilation och nya hissar. Entréerna kommer byggas om.

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Boplats Syd.