Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Elineberg

Rikshem renoverar Elineberg höghus för att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster. Vi planerar att starta på Elinebergsplatsen 10 i mars 2021.

De fem höghusen som byggdes mellan 1954 och 1966 är nu i behov av renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.         

Renoveringsplan till hyresgäster på Elinebergsplatsen 10

Renovering av höghusen på Elineberg startar på Elinebergsplatsen 10. Rikshem har skickat ut en informationsbroschyr och godkännandehandlingar till de hyresgäster som berörs. Alla hyresgäster på Elinebergsplatsen 10 kan boka
ett personligt informationsmöte med ombyggnadssamordnaren för att diskutera alla steg i renoveringen samt flytten till tillfälligt boende.

Renovering av Elinebergsplatsen 2-8

Efter Elinebergsplatsen 10 kommer de övriga husen att renoveras i turordning; Elinebergsplatsen 8, Elinebergsvägen 6, Elinebergsvägen 4 och slutligen Elinebergsvägen 2. Renoveringen planeras ta cirka åtta månader per huskropp. Samtliga hyresgäster kommer att få löpande information om renovering och evakuering när det blir aktuellt för respektive hus.

Renovering av byggnader

Lägenheterna kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök, nya vitvaror, kakel och klinker i badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att väggar målas om och få nya golv. Fönster, innerdörrar, garderober, balkongdörrar och säkerhetsdörrar byts ut.

Ny el installeras med jordfelsbrytare. Samtliga lägenheter kommer att utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. I samband med renoveringen kommer vi även att renovera förråd, trapphus, fasad, tak samt installera ny ventilation och nya hissar. Entréerna kommer att byggas om.

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss.

För lediga lägenheter se Boplats Syd. From 1 oktober 2020 förmedlas våra lägenheter i Helsingborg via Rikshems egen kö, läs mer om kön i Helsingborg.