Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Fredriksdal

Rikshem tror på bostadsområdet Fredriksdal i Helsingborg och satsar nu på att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster. 

Husen på Tränsgatan byggdes för ca 50 år sedan och är nu i behov av upprustning. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.

Renoveringarna på Fredriksdal kommer att påbörjas som ett pilotprojekt på adresserna Tränsgatan 1 och 3. Rikshems övriga fastigheter på Fredriksdal berörs i dagsläget inte av renovering. Tidplan för fortsatt renovering av våra fastigheter på Fredriksdal kommer att tas fram under 2019 och presenteras för våra hyresgäster i början av 2020.

Renoveringen av lägenheterna

Lägenheterna som ingår i pilotprojektet kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök och badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att målas om och få nya golv. Nya inglasade balkonger och uteplatser kommer att uppföras. Samtliga lägenheter kommer att utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

I samband med renoveringen kommer vi även att renovera tvättstuga, förråd, trapphus, fasad, tak samt installera ny ventilation och nya hissar. 

På Fredriksdal ser vi ett ökat behov av mindre lägenheter. På plan 1-3 kommer vi därför att dela större lägenheter och skapa 18 stycken 1:or och 2:or med inglasade balkonger. I markplan tillskapar vi 8 stycken genomgående marklägenheter med uteplats. 

1/2 Visionsbild kök
2/2 Visionsbild sovrum

Ett tryggare Fredriksdal

I samband med renoveringarna på Fredriksdal fokuserar vi på trygghet och säkerhetsåtgärder i bostadsområdet. Till vår hjälp i det här arbetet har vi anlitat Stiftelsen Tryggare Sverige som har genomfört en trygghetsanalys. Syftet med analysen är att ge oss som fastighetsägare råd och rekommendationer för åtgärder som ökar såväl trivseln som tryggheten.

Trygghet- och säkerhetsåtgärder som redan nu finns inplanerade i samband med renoveringen är:

  • passagesystem i trapphus, källare och tvättstuga
  • säkerhetsdörrar med tubnyckelsystem
  • säkerhetsklassade källarförråd
  • belysning
  • utemiljö

Gröna Fredriksdal

Området Fredriksdal ligger cirka två km öster om centrum och har stora grönområden, grönskande innergårdar med rejäla lekplatser och en idrottsplats.

Området gränsar i öster mot Brytstugans koloniområde och i områdets sydvästra del ligger Fredriksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar. På området finns låghus med tre våningsplan och höghus med fem våningsplan, samtliga med loftgång.

I närheten

 

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Boplats Syd.