Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Bergagården

I en naturnära miljö har vi tillsammans med våra samarbetspartners byggt 270 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde i Kalmar, Bergagården. Byggnationen startade hösten 2015 och beräknas vara fullt färdigt 2019.

Husen kommer att uppföras på höjden i Berga där den gamla herrgården Bergagården en gång i tiden låg. I området kommer moderna hus blandas med vacker miljö, och med det fria läget kommer de boende kunna se ut över Kalmarområdet. 

Totalt kommer 270 nya bostadsrätter och hyresrätter byggas på Bergagårdshöjden. 

Lägenheter med hög standard

Varje våningsplan rymmer fem yteffektiva lägenheter av hög standard, fördelat på 1:or, 2:or och 3:or. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare samt kakel och klinker i badrummen. Klassiska golv i ekparkett och garderober med skjutdörrar förhöjer ytterligare intrycket.

Husen på Bergagården byggs  i samarbete med P&E Fastighetspartner. De färdigställda bostadshusen kommer att ägas och förvaltas av Rikshem.

Hyresnivåerna för lägenheterna kommer vid inflyttning att vara:

  • 1 rum och kök, 38 kvm, 6.077 kr/mån
  • 2 rum och kök, 57 kvm, 8.187 kr/mån
  • 2 rum och kök, 59 kvm, 8.356 kr/mån
  • 3 rum och kök, 73 kvm, 9.875 kr/mån

För att göra en intresseanmälan till hyresrätterna besök www.bergagarden.nu

Hållbart boende

För att bevara det gröna i området är garage och sophanteringen nedgrävda, detta gör att så mycket grönyta som möjligt sparas till områdesplantering och sällskapsytor. De generöst tilltagna cykelparkeringarna i området adderar till ett hållbart boende. Dessutom är ambitionen med de energieffektiva byggnaderna att förbruka 25 % mindre energi än Boverkets krav på bostadshus.

I närheten

Rikshem i Kalmar

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Kalmar är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.