Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Hyacinten

Tillväxten är stor i Östersund och behovet av bostäder ökar. För att kunna skapa fler bostäder handlar det delvis om att bygga nya områden men även att komplettera befintliga bostadsområden med fler bostäder.

Vi på Rikshem tittar på hur vi kan bidra på de orter vi finns samt hur vi kan utveckla våra bostadsområden framöver, med det gemensamma målet att skapa en attraktiv kommun med fungerande och trevliga boendemiljöer. 

I kvarteret Hyacinten erbjuder Rikshem bostäder på Grundläggargränd, Ängegatan och Brunflovägen. För att kunna erbjuda ytterligare bostäder i kvarteret planerar vi att skapa nya lägenheter på området genom att bygga 74 nya lägenheter fördelade på två bostadshus i fem våningar på Grundläggargränd. 

Start för byggnationen är planerad till mars 2019 och beräknad inflyttning i februari 2020.

Attraktiva och hållbara bostäder

De nya fastigheterna kommer att byggas med trästomme och träfasad. Vi planerar även för solceller på taken, en bilpool för de boende samt laddstolpar för elbilar i området.

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:
20 st: 1 rum och kök om 34-35 kvm
48 st: 2 rum och kök om 31-47 kvm
6 st : 3 rum och kök om 55-72 kvm

Kommun
Östersund
Område
Centrum
Adress
Grundläggargränd
Boendeform
Hyresrätter
Inflyttning
Beräknad inflyttning februari 2020
74 nya lägenheter i centrala Östersund

Är du intresserad av en lägenhet i kvarteret Hyacinten?

De nya lägenheterna i Östersund kommer att förmedlas via Rikshems egen bostadskö. För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig som sökande i bostadskön. Registrera dig gärna redan nu för att börja samla köpoäng.  

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor om lägenheterna, bostadskön eller området!

I närheten

Rikshem i Östersund

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Östersund är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.