Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Orrspelet

På Mariehem i Umeå planerar vi att bygga nya lägenheter längst med Morkullevägen. Totalt handlar det om ca 100 lägenheter fördelade på tre punkthus.

De nya byggnaderna, som blir mellan 6-8 våningar, planeras att byggas på ytor där det idag finns parkeringar. I samband med utformningen kommer även flera grönytor att skapas.

Rikshem har totalt 142 lägenheter på Mariehem idag och de flesta byggnaderna är uppförda mellan 1966–1967. Flertalet av lägenheterna i byggnaderna har rustats upp och renoverats. 

Vad menas med detaljplan?

För att få bygga nytt i ett bostadsområde krävs att kommunen förändrar detaljplanen. Detaljplaner reglerar bland annat bebyggelse, gator, parker och friluftsområden och ligger till grund för beslut om bygglov. Läs mer om detaljplanearbetet på kommunens hemsida.

Mariehem i Umeå

På Mariehem bor du nära Nydalasjön med dess badstrand och det tempererade utebadet Umelagun. Året runt hittar du vackra promenadstråk runt sjön. Här finns också ett friluftsområde med fiskebryggor, grillplatser och motionsslingor som vintertid även erbjuder skidspår.

I området hittar du livsmedelsbutiker, apotek och gym. Till centrala Umeå, som ligger cirka fem km bort, finns bra bussförbindelser och gång- och cykelbanor.

Tidplan

Detaljplanen är ute på samråd fram till den 10 januari 2019. Arbetet med detaljplanen för byggnationen väntas bli klart under 2019.  

Rikshem i Umeå

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Umeå är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.