Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Sandtaget 2

Rikshem bygger nu 97 nya bostäder bland befintliga byggnader på Sandbacka i Umeå. De nya bostäderna beräknas vara färdigställda i januari 2021.

Boende i olika storlekar

97 nyproducerade lägenheter ska uppföras i området där Rikshem redan har över 200 bostäder. Två nya bostadshus uppförs samtidigt som det befintliga bostadsområdet på Sandbackavägen 34 utvecklas. Det blir främst lägenheter om 1-2 rum och kök men även lägenheter om 3-4 rum och kök, på ytor där befintliga garage finns idag.

Hållbara bostäder med hög standard

De nya fastigheterna kommer att byggas med betongstomme och träfasad. Vi planerar även för carportar och en aktivitetsbod för de boende i området.

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:
55: 2 rum och kök om 32-46 kvadratmeter
29: 1 rum och kök om 29-32 kvadratmeter
12: 3 rum och kök om 69-78 kvadratmeter
1: 4 rum och kök om 78 kvadratmeter

Kommun
Umeå
Område
Sandbacka
Adress
Sandbackavägen
Boendeform
Hyresrätter
Inflyttning
Årsskiftet 2020/2021
97 nya lägenheter i Sandbacka

Renovering av befintliga byggnader och utemiljöer

Utomhusmiljön, miljöhusen och fasaderna på befintliga byggnader kommer samtidigt att renoveras. Bland annat kommer en ny lekplats och en aktivitetsbod för de boende i området att anläggas. Belysningen kommer att förbättras, liksom sitt- och grillytor.

Nya parkeringar kommer också innefatta carport-platser och platser för rörelsehindrade.

Hyresrätt i Sandtaget 2

Lägenheterna kommer förmedlas via Rikshems egen bostadskö. För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig som sökande i bostadskön. 

Registrera dig via Mina sidor

I närheten

Rikshem i Umeå

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Umeå är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.