Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Vi skapar fler hyresrätter i Västerås bästa läge

Nu kompletterar vi vårt befintliga fastighetsbestånd på Öster Mälarstrand med ytterligare 74 nya lägenheter om 1-3 rum och kök. Lägenheterna kommer stå klara för inflyttning under sista kvartalet av 2020.

De 74 lägenheterna kommer att fördelas på två byggnader, ett lamellhus i fem våningsplan och ett punkthus i fyra våningsplan. I kvarteret kommer även finnas garageplatser och förråd i källarplan.

Främst handlar det om 1-2 rum och kök men projektet innefattar även ett antal lägenheter om 3 rum och kök. Byggnaderna kommer att miljöcertifieras genom Svanen enligt Nordisk Miljömärkning.

Miljöcertifierade bostäder i fantastiskt läge

De två huskropparna förbinds av en upphöjd innergård med ett gemensamt gårdshus. Huskropparna smälter fint in mot omgivande bebyggelse åt norr och öppnar upp sig med generösa glasytor och balkonger mot utsikten av Mälaren i söder.

Lägenheterna är fördelade i dessa storlekar:

19: 1 rum och kök om 27-35 kvm
48: 2 rum och kök om 49-59 kvm
7: 3 rum och kök om 82 kvm

Kommun
Västerås
Område
Öster Mälarstrand
Adress
Havsfrugatan 6, 8 och Poseidongatan 16
Boendeform
Hyresrätter
Inflyttning
Q4 2020
Hyror
Tillgängliga lägenheter med respektive hyra kommer publiceras så snart detta är möjligt.
74 nya lägenheter
I närheten

Öster Mälarstrand

På Öster Mälarstrand har en helt ny stadsdel med ett av Västerås bästa lägen vuxit fram. Stort fokus har lagts på god arkitektur och klimatsmarta lösningar.

I området erbjuder vi både små och stora lägenheter. Härifrån når du såväl grönområden som citykärnan inom 10 minuter på cykel. Området består av en blandad bebyggelse med både hyres-och bostadsrätter. Här erbjuder vi moderna hyreslägenheter, många av dem med utsikt över Mälaren. 

Rikshem i Västerås

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Västerås är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.