Nu kan du samla bopoäng från 16 år

Alla föräldrar vet hur fort tiden går. Småttingarna som nyss lärde sig gå, började vips i skolan och i nästa ögonblick är någon annan nummer ett. Oavsett var i "växa upp"-karusellen ni befinner er, är det en bra idé att börja samla bopoäng. Och nu är det alltså möjligt redan från 16 år.

Rikshems bostadskö

För att börja samla bopoäng och så småningom kunna söka våra lediga lägenheter behöver din ungdom vara registrerad på Mina sidor. Att samla bopoäng hos Rikshem kostar ingenting och registreringen är öppen för alla som fyllt 16 år. Så snart registreringen är klar börjar bopoängen rulla in. Ju fler insamlade bopoäng, desto större chans att få den där drömlägenheten när den väl dyker upp. Ja, när ni båda är redo att ta steget så klart.

Börja samla bopoäng
Observera att det bara går att registrera sig en gång med samma mailadress.

Hej tonåring!

Även om vi kanske misstänker att det är någon av dina vårdnadshavare som läser det här, så går det så klart alldeles utmärkt för dig själv att registrera dig för att samla bopoäng. Välkommen!

Registrera dig här

Här finns våra lägenheter

Rikshem äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i: Luleå, Umeå, Östersund, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Nyköping, Jönköping, Halmstad, Ale, Kalmar, Storstockholm, Sigtuna och Märsta, Upplands Väsby, Södertälje, Knivsta, Malmö och Helsingborg.

Regionala bostadsköer

Lägenheterna i Malmö, Storstockholm (Södertälje, Sigtuna, Märsta och Upplands Väsby) och Uppsala/Knivsta hyrs ut via regionala bostadsköer och har sina egna kösystem - Boplats syd, bostadsförmedlingen i Stockholm och Uppsala bostadsförmedling.

Hur går det till?

Här finns en guide om hur det går till att söka bostad hos Rikshem - från registrering och samlande av bopoäng till signerandet av hyreskontraktet.

Så här söker du bostad hos Rikshem

Vem kan få en bostad?

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Två saker är att du måste ha en inkomst och ha fyllt 18 år. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Rikshems uthyrningspolicy

Känner du igen dig? Börja samla bopoäng.