Nyckelöverlämning (2)

När du flyttar in till ditt nya hem

Vi är glada att du ska flytta in till oss på Rikshem. För oss är det viktigt att ditt boende blir så bra som möjligt. Därför har vi samlat viktig information om vad du bör tänka på när du flyttar in.

Besiktningsprotokoll och städning

För att säkra att de lägenheter vi hyr ut är i gott skick har lägenheten besiktats. Besiktning har gjorts i samband med att tidigare hyresgäst flyttat ut. Under en besiktning bedömer vi lägenhetens skick, och om det finns saker som behöver åtgärdas. Om det finns saker som ska åtgärdas noteras det i besiktningsprotokollet som du hittar på Mina sidor.

När du flyttar in är det viktigt att du läser igenom besiktningsprotokollet. Upptäcker du fel eller andra brister som inte finns med behöver du ta kontakt med ditt ortskontor.

Du behöver göra detta inom åtta (8) dagar från inflyttningsdatumet. För att få åtgärder genomförda av oss på Rikshem enligt besiktningsprotokollet behöver du ta kontakt med ditt ortskontor.

Tänk på att kontrollera städningen i din lägenhet i samband med att du flyttar in. Är något bristfälligt, kontaktar du Kundtjänst på 010-70 99 200.

Gemensamma utrymmen

Vi vill att du och dina grannar ska trivas tillsammans. Att bo i hyresrätt innebär att du delar flera gemensamma utrymmen.

Familj som äter frukost

Hemförsäkring – för ett tryggt boende

Du som bor i Rikshems lägenheter behöver ha en hemförsäkring. Vi erbjuder alla nyinflyttade hos oss, tillsammans med Trygg Hansa, två månaders hemförsäkring kostnadsfritt.

Läs mer om hemförsäkring