Nyckelöverlämning (2)

När du flyttar in till ditt nya hem

Nu har du fått ett hyreskontrakt och en lägenhet. Vi är glada att du ska flytta in till oss på Rikshem. För oss är det av vikt att ditt boende blir och fungerar så bra som möjligt. Därför har vi samlat viktig information om vad du bör tänka på när du flyttar in.

För att säkra att de lägenheter vi hyr ut är i gott skick har lägenheten du ska hyra blivit besiktad. Besiktning har gjorts av oss på Rikshem i samband med att den tidigare hyresgästen flyttat ut.

Om besiktningen av din lägenhet

Under en besiktning bedömer vi lägenhetens skick och om det finns saker som vi behöver åtgärda. Om det finns saker som ska åtgärdas gör vi noteringar om det i besiktningsprotokollet. Det hittar du på Mina sidor.

Om besiktningsprotokollet

När du flyttar in är det viktigt att du läser igenom besiktningsprotokollet noga. Upptäcker du fel eller andra brister, som inte är med i protokollet, behöver du ta kontakt med ditt ortskontor. För att få åtgärder genomförda av oss på Rikshem, enligt besiktningsprotokollet, ber vi dig återkoppla till oss. Vi vill ha dina synpunkter inom åtta (8) dagar från inflyttningsdatumet. Vi tar då hand om ditt ärende.

Om städning

Det är viktigt att du kontrollerar städningen i din lägenhet i samband med att du flyttar in. Upplever du att något i städningen inte är bra utfört, ber vi dig kontakta Kundtjänst på 010-70 99 200.

Gemensamma utrymmen

Vi vill att du ska trivas hos oss. Vi vill också att du och dina grannar ska trivas tillsammans. När du bor i hyresrätt innebär det också att du delar flera gemensamma utrymmen med dina grannar. Det ökar chanserna till socialt umgänge samtidigt som det är viktigt att ta hänsyn till varandra.

Familj som äter frukost

Hemförsäkring – för ett tryggt boende

Du som bor i Rikshems lägenheter behöver ha en hemförsäkring. Vi erbjuder alla nyinflyttade hos oss, tillsammans med Trygg Hansa, två månaders hemförsäkring kostnadsfritt.

Läs mer om hemförsäkring