Välkommen att bo hos oss

Vi vill att du ska trivas hos oss. Att bo i hyresrätt har många fördelar och vi vill att din vardag med oss ska vara enkel. Vi erbjuder cirka 24 000 bostäder runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder.

Hyr ett hem centralt eller naturnära, nyrenoverat eller med gammaldagscharm, högt upp i huset eller på markplan. Att bo i hyresrätt är en trygg boendeform som ger dig tid till annat. När fel uppstår i lägenheten eller fastigheten är vi där och hjälper till.

Vi på Rikshem arbetar för att kunna erbjuda goda livsmiljöer och en enklare vardag. I våra områden ska det vara lätt att leva och trivas själv, med familjen och tillsammans med dina grannar.

Även livet mellan husen är viktigt för oss och vi arbetar därför aktivt med områdesutveckling. Vi stöttar organisationer inom läxhjälp, språkkafé, erbjuder sommarjobb i våra områden. Vi ger även möjlighet för barn och unga att prova på idrott helt kostnadsfritt.

Kvinna Dator

Letar du nytt boende?

Vi har lägenheter över hela landet och kan erbjuda många olika typer av hem. Du kan hyra centralt eller naturnära, nyrenoverat eller med gammaldags charm.

Bostadssökande
Familj Kök

Hyresgäst hos Rikshem

För oss är det viktigt att ditt boende blir så bra som möjligt för dig. Här hittar du vad som gäller för gemensamma utrymmen, trivselregler och hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt.

Hyresgäst hos Rikshem
Kvinna Flyttlåda

Flytta in

Vi är glada att du snart ska flytta in och bo hos oss på Rikshem. Vi har samlat och listat viktiga saker att tänka på innan du flyttar in.

Flytta in hos Rikshem
Kartonger Flytt

Flytta ut

Tänk på att vara ute i god tid när du vill säga upp ditt kontrakt. På ditt hyreskontrakt framgår vilken uppsägningstid du har.

Flytta ut