Rikshems områden

Rikshem äger fastigheter över hela Sverige; från norr till söder. Med våra olika boendeformer kan vi erbjuda dig ett tryggt och attraktivt boende genom hela livet. 

Bostäder från norr till söder

Rikshem äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i: Luleå, Umeå, Östersund, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Nyköping, Jönköping, Halmstad, Ale, Kalmar, Storstockholm, Sigtuna och Märsta, Upplands Väsby, Södertälje, Knivsta, Malmö och Helsingborg

Rikshems bostadskö

För att samla bopoäng och söka våra lediga bostäder registrerar du dig på Mina sidor. På vissa orter i landet förmedlar vi bostäderna via kommunens egen regionala bostadskö och på andra orter förmedlas lägenheterna via vår egen bostadskö.  

Regionala bostadsköer

Våra lägenheter i Malmö, Stockholm, Sigtuna, Märsta, Upplands Väsby, Södertälje, Uppsala och Knivsta hyrs ut via regionala bostadsköer.

Tryggt och attraktivt boende genom hela livet

Läs mer om våra fastigheter och de orter vi finns på under Våra fastigheter, där kan du även söka på våra olika typer av lägenheter som tex studentboende, ungdomslägenheter, 55+ boende eller samhällsfastigheter. 

Lediga lägenheter just nu

De lägenheter som är lediga för uthyrning publiceras här på vår webbplats. Lägenheterna fördelas efter kötid bland dem som anmält intresse för den aktuella bostaden och som uppfyller de kriterierna som anges i vår uthyrningspolicy.

Lediga lägenheter just nu

Registrera dig som bostadssökande

För att söka bostad hos Rikshem behöver du registrera dig som sökande hos oss. Registreringen är gratis och öppen för alla som fyllt 16 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig som bostadssökande på Mina Sidor

Hur går det till?

Här finns en guide om hur det går till att söka bostad hos Rikshem - från registrering och samlande av bopoäng till signerandet av hyreskontraktet.

Så här söker du bostad hos Rikshem

Vem kan få en bostad?

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Två saker är att du måste ha en inkomst och ha fyllt 18 år. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Rikshems uthyrningspolicy