Hämtar Brev I Postfack

Gemensamma utrymmen

Vi vill att du och dina grannar ska trivas tillsammans. Att bo i hyresrätt innebär att du delar flera gemensamma utrymmen med dina grannar. Det är innergård, miljörum, barnvagnsrum, cykelrum och trapphus. Här är samlad information om bra saker att tänka på i de olika utrymmena. 

Tvättstugan

Det är många som använder tvättstugan. Tänk på att ta hand om den så att det är rent och trevligt att besöka den. I tvättstugan finns vår guide för hur du använder tvättmaskinerna samt städutrustning.

För att boka tvättid, använd din cylinder eller det elektroniska bokningssystemet (om ett sådant finns i ditt hus).

Bra att tänka på när du har tvättat färdigt:

  • Rengör tvättmedelsfacket på tvättmaskinen.
  • Rengör luddfiltret på torktumlaren.
  • Torka av bänkar och maskiner med en våt trasa.
  • Sopa golvet, eller torka med en mopp.

Vinds- och källarförråd

Till de allra flesta lägenheter finns i regel ett förråd. Om ditt förråd är på vinden eller i källaren framgår av hyreskontraktet. Förrådet behöver låsas med hänglås.

För att förhindra att skadedjur tar sig in är det viktigt att du inte förvarar matvaror i ditt förråd. Värdesaker och brandfarliga ämnen får inte heller förvaras i utrymmet. 

Kvinna läser på balkongen

Balkong & utemiljö

Du som har en balkong eller uteplats kan njuta extra mycket av solen och kanske blommor och grönt. Här är värdefull information som hjälper dig att hålla balkongen eller uteplatsen trevlig för dig och dina grannar.

Balkong & utemiljö
Parkerar Cyklar

Cyklar & barnvagnar

Det är inte tillåtet att ställa cyklar, barnvagnar och rullatorer i entréer eller i trapphus. De står då i vägen för städning och vid eventuell olycka där sjuktransport och brandkår behöver komma fram snabbt. 

Cyklar & barnvagnar
20230611 9191

Miljörum

I de flesta av våra områden finns rum eller fristående hus för sortering av sopor. Det är viktigt, både för allas trivsel och miljön, att du följer ditt områdes anvisningar och slänger avfallet på rätt plats. Här guidar vi dig hur du sorterar dina sopor rätt.

Miljörum