Störningar i vår telefoni

Vi har för närvarande tekniska problem med vår telefoni och det kan därför vara svårt att komma fram i vår växel. Vi arbetar på att lösa detta snarast.
Hämtar Brev I Postfack

Gemensamma utrymmen

Vi vill att du och dina grannar ska trivas tillsammans. Att bo i hyresrätt innebär att du delar flera gemensamma utrymmen såsom innergård, miljörum, barnvagnsrum, cykelrum och trapphus med dina grannar. Här har vi samlat information om bra saker att tänka på i de olika utrymmena. 

Tvättstugan

Det är många som använder tvättstugan. Tänk på att ta hand om den så att det är rent och trevligt att besöka den. I tvättstugan finns vår guide för hur du använder tvättmaskinerna samt städutrustning.

För att boka tvättid, använd din cylinder eller det elektroniska bokningssystemet (om ett sådant finns i ditt hus).

Bra att tänka på när du har tvättat färdigt:

  • Rengör tvättmedelsfacket på tvättmaskinen.
  • Rengör luddfiltret på torktumlaren.
  • Torka av bänkar och maskiner med en våt trasa.
  • Sopa golvet, eller torka med en mopp.

Vinds- och källarförråd

Till de allra flesta lägenheter finns i regel ett förråd. Om ditt förråd är på vinden eller i källaren framgår av hyreskontraktet. Förrådet behöver låsas med hänglås.

För att förhindra att skadedjur tar sig in är det viktigt att du inte förvarar matvaror i ditt förråd. Värdesaker och brandfarliga ämnen får inte heller förvaras i utrymmet. 

Kvinna läser på balkongen

Balkong & utemiljö

Du som har en balkong eller uteplats kan njuta extra mycket av solen och kanske blommor och grönt. Här har vi samlat värdefull information för att hjälpa dig att hålla balkongen eller uteplatsen trevlig för dig och dina grannar.

Balkong & utemiljö
Parkerar Cyklar

Cyklar & barnvagnar

Det är inte tillåtet att ställa cyklar, barnvagnar och rullatorer i entréer eller i trapphus. De står då i vägen för städning och vid eventuell olycka där sjuktransport och brandkår behöver komma fram snabbt. 

Cyklar & barnvagnar