Kök Mellanmål

Rikshem Direkt

Rikshem Direkt innebär att du har möjlighet att få ett lägenhetskontrakt utan tidigare poäng hos oss. Den lediga lägenheten annonseras ut under en kortare tid och har ofta snabb inflyttning.

Genom Rikshem Direkt erbjuder vi chansen och möjligheten att få ett hyreskontrakt. Detta trots att du inte tidigare anmält dig som bostadssökande hos oss.

Rikshem Direkt betyder att annonsen om ledig lägenhet finns uppe under 24-48 timmar på vår webbsida. Du behöver svara på ett erbjudande inom två dagar.

Så här går det till

  • Intresseanmälan Du anmäler intresse för den aktuella lägenheten. Gör detta innan sista datum för anmälan.
  • Turordning När sista datum för intresseanmälan har passerat, slumpar våra system fram turordningen på de som får erbjudande om lägenhetskontrakt. Dina poäng hos oss saknar betydelse i urvalet.
  • Erbjudande Om du får ett erbjudande om lägenhet behöver vi ditt svar inom två (2) dagar. Det är viktigt att du svarar inom denna tid, annars går lägenheten vidare till nästa i turordningen. Vi erbjuder ingen visning av lägenheten, utan hänvisar till planritning och bilder.
  • Kontaktuppgifter När du har tackat ja till erbjudandet om lägenhetskontrakt måste vi kunna nå dig samma dag. Vi kontaktar dig på det telefonnummer eller via den e-postadress du uppgett på Mina Sidor.

Vem blir erbjuden lägenhet?

För att få lägenhetskontrakt hos oss behöver du uppfylla kriterierna i vår uthyrningspolicy. Du ska dessutom vara beredd att flytta in det inflyttningsdatum som är angett i annonsen.

Vi tar kreditupplysning på alla som anmäler intresse för en bostad. Vi gör detta för att styrka dina inkomstuppgifter.Om din deklaration från förra året inte stämmer med årets, komplettera då med underlag innan svarstiden har gått ut. Enklast gör du detta via Skatteverket.

Kan vi inte nå tag dig inom den angivna tiden måste vi tyvärr gå vidare till nästa sökande. Detsamma gäller om du inte har uppvisat inkomst inom svarstiden

När du skrivit kontrakt

När du har skrivit lägenhetskontrakt får du mer information om inflyttning, nyckelhantering och vad det innebär att bo hos Rikshem. Grattis till ditt nya boende!

När du tecknar ett nytt hyreskontrakt på lägenhet hos oss, nollställs dina poäng. Det innebär att du inte kan söka en ny lägenhet hos oss under ett år. Om du vill registrera dig som sökande för en ny bostad behöver du alltså anmäla dig igen på Mina sidor.