Rikshem Direkt

Rikshem Direkt innebär att du har möjlighet att få ett lägenhetskontrakt utan tidigare poäng hos oss. Den lediga lägenheten annonseras ut under en kortare tid och har ofta snabb inflyttning.

Genom Rikshem Direkt erbjuder vi möjligheten för personer som inte tidigare anmält sig som bostadssökande hos oss att ändå få chansen till ett hyreskontrakt.

Rikshem Direkt betyder att annonsen finns uppe under 24-48 timmar på vår webbsida och att du behöver svara på ett erbjudande inom två dagar.

Så här går det till

 1. Intresseanmälan
  Du anmäler intresse på den aktuella lägenheten innan sista datum för anmälan.

 2. Turordning
  När sista datum för intresseanmälan passerat slumpar våra system fram turordningen på de personer som ska få erbjudande om lägenhetskontrakt. Dina poäng hos oss saknar betydelse i urvalet.

 3. Erbjudande
  Om du får ett erbjudande om lägenhet behöver vi ditt svar inom 2 dagar. Det är viktigt att du svarar inom denna tid annars går lägenheten vidare till nästa i turordningen. Visning av lägenheten kommer inte att erbjudas. Vi hänvisar till planritning och bilder.

 4. Kontaktuppgifter
  Har du tackat ja till erbjudandet om att hyra lägenheten måste vi kunna nå dig samma dag på det telefonnummer eller via den e-postadress du uppgett på Mina Sidor.

Vem erbjuds lägenhet?

För att få ett lägenhetskontrakt hos oss behöver du uppfylla kriterierna i vår uthyrningspolicy. Du ska dessutom vara beredd att flytta in det inflyttningsdatum som anges i annonsen. 

Vi tar en kreditupplysning på dig som anmält intresse för en bostad, för att styrka dina inkomstuppgifter. Om din deklarerade inkomst från förra året inte stämmer för i år behöver du komplettera med underlag innan svarstiden har gått ut. Enklast gör du detta via Skatteverket, läs mer om hur du laddar upp intyg.

Om vi inte kan få tag i dig inom den angivna tiden eller om du inte uppvisat inkomst inom svarstiden måste vi tyvärr gå vidare till nästa sökande. 

När du skrivit kontrakt

När du skrivit lägenhetskontrakt kommer du få mer information om inflyttning, nyckelhantering och vad det innebär att bo hos Rikshem. Grattis till ditt nya boende!

Tänk på att när du tecknar ett nytt hyreskontrakt för en lägenhet hos oss så nollställs dina poäng och du kan inte söka en ny lägenhet hos oss under ett år. Om du vill registrera dig som sökande för en ny bostad behöver du alltså anmäla dig igen på Mina sidor.

Vem kan få en bostad?

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Två saker är att du måste ha en inkomst och ha fyllt 18 år. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Rikshems uthyrningspolicy

Erbjudande om lägenhet

När du får ett erbjudande om en lägenhet är det viktigt att du svarar i tid och har uppdaterade uppgifter så att vi kan kontakta dig.

Viktigt att tänka på vid lägenhetserbjudande