Rikshem Matlagning Kök (1)

Studentbostäder

Du som studerar heltid på universitet, högskola eller motsvarande har möjlighet att hyra studenbostad av Rikshem. Våra studentbostäder finns från norr till söder, närmare bestämt i Luleå, Uppsala, Upplands Väsby, Västerås, Kalmar och Malmö. 

Under en livstid hinner du bo i många olika sorters hem. Nu under studietiden är det sannolikt aktuellt med en mindre bostad på din studieort.

Rikshems studentbostäder

På Rikshem vet vi om att många unga har sin allra första kontakt med en hyresvärd i samband med studierna. Det gäller inte minst i sökandet efter ett studentboende. Ibland är studentlägenheten också den allra första egna bostaden. En studentbostad är oftast en liten lägenhet. Men det kan även vara ett rum i en studentkorridor eller någon annan typ av mindre boende.

Under Våra fastigheter kan du läsa mer om var studentlägenheterna finns på just din ort.

Då får du hyra studentbostad

För att få hyra en studentlägenhet behöver du uppfylla en del kriterier. Du behöver visa upp ett antagningsbesked för din utbildning, oavsett om det är vid högskola, yrkeshögskola eller universitet. Du måste studera på heltid, vilket innebär att du läser 30 poäng per termin. Du behöver dessutom få godkänt på minst 15 poäng per termin för att få behålla lägenheten. Varje termin gör vi på Rikshem en studiekontroll, för att säkerställa att hyresgästerna i våra studentboenden fortfarande studerar. 

Sök studentlägenhet

För att söka en studentbostad hos Rikshem behöver du registrera dig på Mina sidor. Registreringen är gratis och öppen för dig som fyllt 16 år.

I de flesta kommuner hyr vi ut studentbostäder genom vår egen bostadskö. I Uppsala och Malmö förmedlar vi våra studentbostäder via de kommunala bostadsköerna. För att söka studentboende i Uppsala och Malmö behöver du alltså vända dig till Uppsala bostadsförmedling respektive Boplats syd.

Hälsa på hos två studenter

 

Rikshem Kille I Soffa

Lediga studentlägenheter

Anmäl intresse för våra lediga studentlägenheter i Kalmar, Luleå, Uppsala och Västerås.

Ledigt just nu
Man Cykel (1)

Hej student!

På väg mot din nya studentbostad? Välkommen hem!

Registrera dig hos Rikshem