Bikupan, Flogatan 12, Trygghetsboende I Ringstorp, Helsingborg 13

Bikupan trygghetsboende i Helsingborg

På Bikupans trygghetsboende erbjuder Rikshem trivsamma lägenheter på 1-2 rum och kök för personer över 70 år. De boende har tillgång till gemensamma lokaler som matsal, gemensamhetsrum, gym och tv-rum. Här finns även en stor och härlig trädgård.

Lägenheterna på Bikupan har kök samt stora, rymliga badrum. Ett källarförråd ingår till varje lägenhet och några av lägenheterna har även balkong. Ett övernattningsrum finns att boka för anhöriga. I hyran för lägenheterna ingår servicen och tryggheten det innebär att ha en värdinna på plats alla vardagar. Värdinnan hjälper bland annat till med bokningar och aktiviteter.

Ljusa lokaler i lugnt område

Bikupan ligger inbäddad bland villor i ett lugnt bostadsområde i Ringtorp, den norra delen av Helsingborg. Fastigheten är byggd som en låg u-formad byggnad med stora, luftiga och ljusa utrymmen.  

I området har de boende nära till service som bibliotek, mataffär, bageri, blomsteraffär, Ringstorp träffpunkt och kyrkan. Ringstorp har goda kommunikationer till centrum, Väla och lasarettet. 

Nylagad mat i Bikupans restaurang

En nylagad tvårätterslunch serverad vid borden och eftermiddagskaffe ingår i den obligatoriska matavgiften. Under sommaren vid fint väder tar kockarna ut sina grillar och de som önskar njuter av maten i trädgården.

Det finns möjlighet att bjuda närstående och vänner på lunch - eller ta catering från köket för att fira en bemärkelsedag.

Härlig trädgård och gemensamma aktiviteter

Här finns en stor härlig trädgård med ros- och perennrabatter och en stilla porlande fontän. Det finns även odlingslådor för blommor, kryddor, bär och grönsaker för den som vill odla.

För att skapa en trivsam vardag arrangeras regelbundet gemensamma aktiviteter för boende på Bikupan. Det kan exempelvis vara gymnastik, boule, föredrag, musikquiz, bingo, bokcirkel, gudstjänst och olika typer av musikarrangemang. Det anordnas även aktiviteter utanför boendet som besök på träffpunkten. Aktiviteterna kan även bestå av konserter, teater, en runda i omgivningen eller till vackra Pålsjöskog. Hårfrisörska och fotspecialist kommer till huset varje vecka.

Intresserad? Så här söker du lägenhet

Lägenheterna på Bikupan förmedlas via Rikshem, men ett krav är att den sökande är registrerad hos Helsingborgs Stad. Från den dagen du fyller 65 år är du välkommen att registrera intresseanmälan via Helsingborg stads kontaktcenter. 

Telefon: 042-10 50 00
E-post: kontaktcenter@helsingborg.se

Vi som hyresvärd kontaktar dig när du är aktuell för en lägenhet.

Kontakta värdinnan på Bikupan trygghetsboende

För mer information om Bikupan och boendet, kontakta Ing-Marie Karlsson, värdinna Bikupan trygghetsboende. E-post ing-marie.karlsson@rikshem.se eller vår kundtjänst på 010-70 99 855.

8050378 7 328 17 Photo Print

Service för de boende

Rikshems värdinna finns på plats alla vardagar i veckan klockan 08.00 till 17.00. Värdinnan svarar på frågor, håller i bokningar och de aktiviteter som anordnas på Bikupan.