Välkommen till Rikshem i Östersund

Rikshems bestånd i Östersund omfattar över 136 000 kvm och består främst av bostäder i form av hyresrättslägenheter men också lokaler för kontor, butik och lager.

Hyresrätter i Östersund

Vill du hyra en lägenhet i Östersund? Just nu har vi lediga lägenheter i bland annat centrala Östersund och Odenslund. Lediga lägenheter i Östersund just nu

Ställ dig i Rikshems kostnadsfria bostadskö

Registrera dig hos oss under Mina sidor och sök ditt framtida boende. Registreringen är gratis och öppen för alla som fyllt 16 år.

Lokal fastighetsförvaltning

Fastigheterna förvaltas av Rikshems egen förvaltningsorganisation lokalt på orten. Rikshem hyr också ut en del av hyresrättslägenheterna till kommunen, som i sin tur har möjlighet att ge fler Östersundsbor ett hem.

Rikshem satsar på solceller i Östersund

På fastigheten Pastorn 12 i centrala Östersund har Rikshem installerat solceller med en unik lösning som möjliggör att el kan flyttas mellan husen. Det gör att energin kan användas där den faktiskt behövs.

Läs mer om solcellsanläggningen i Östersund

Rikshems bostadsområden i Östersund

Vi har lägenheter i olika storlekar och områden runt om i Östersund. Både i de centrala delarna och i områden med direkt närhet till natur och friluftsliv. Vi har bostäder i:

Hur går det till?

Här finns en guide om hur det går till att söka bostad hos Rikshem - från registrering och samlande av bopoäng till signerandet av hyreskontraktet.

Så här söker du bostad hos Rikshem

Registrera dig som bostadssökande

För att söka bostad hos Rikshem behöver du registrera dig som sökande hos oss. Registreringen är gratis och öppen för alla som fyllt 16 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig som bostadssökande på Mina Sidor

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Om du inte hittar svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta oss.

Sök efter din fråga här

Vem kan få en bostad?

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Två saker är att du måste ha en inkomst och ha fyllt 18 år. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Rikshems uthyrningspolicy

 

Rikshem i Östersund

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Östersund är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.