Sommarjobbare 2018, Norrköping, Gräsklippare

Sommarjobb hos Rikshem

Som sommarjobbare hos oss arbetar du i första med utomhusskötsel av Rikshems gårdar. Det innebär till exempel att rensa ogräs, kratta, sopa, klippa buskar, plocka skräp, måla och göra det lilla extra i utemiljön kring fastigheterna.

Alla som är mellan 16 och 19 år under tiden sommarjobbet pågår, är varmt välkomna att söka sommarjobb hos oss. På vissa orter har du som är 20 år eller äldre möjlighet att söka sommarjobb som arbetsledare. Jobbet som arbetsledare innebär att leda och vara en god förebild för sommarjobbarna.

Sök sommarjobb

Ansökningsperioderna varierar för våra olika orter. Via länkarna nedan söker du sommarjobb på din ort:

Vad händer när du har sökt sommarjobb?

När vi har tagit emot och gått igenom ansökningarna som vi fått in kommer vi att kontakta de personer som gått vidare till intervju. Vi hör av oss via e-post eller sms. Glöm inte att titta i din e-post och meddelanden regelbundet!

Vi satsar på sommarjobb i olika former

Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder vi på Rikshem sommarjobb för ett antal ungdomar på de flesta orter där Rikshem har bostäder. På några orter erbjuder vi sommarjobb i perioder löpande under hela sommaren och på andra orter erbjuder vi sommarjobb endast i början av sommaren. Genom våra sommarjobb vill vi ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet.

Rikshem erbjuder sommarjobb sedan 2011

Projektet att anställa unga för sommarjobb initierades 2011. Antalet sommarjobbare har ökat snabbt. Sedan starten 2012 har över 1 300 ungdomar fått möjlighet att via Rikshem ta sina första steg på arbetsmarknaden genom att arbeta med bland annat yttre skötsel i våra bostadsområden. Genom sommarjobben blir många unga mer engagerade i sina områden och stoltheten för det egna bostadsområdet ökar.

Rikshem Uppsala PL 001

Vanliga frågor och svar

För dig som är intresserad av att söka sommarjobb hos Rikshem har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren nedan. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Frågor och svar
Sandbacka Umeå

Det här är Rikshem

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter. Vi äger fastigheter över hela Sverige, från norr till söder.

Läs mer om Rikshem