Familj som äter frukost

Hemförsäkring – för ett tryggt boende

Du som bor i Rikshems lägenheter behöver ha en hemförsäkring. Den fungerar som ett viktigt grundskydd för dig själv och din bostad. En hemförsäkring gör att du kan få hjälp eller ersättning om något oväntat inträffar. En hemförsäkring skyddar dig och oftast andra personer som är folkbokförda på samma adress, alltså hela familjen. Kontrollera att hemförsäkringen gäller för alla i familjen och hushållet.

Krav för att vara hyresgäst hos Rikshem

När du hyr en lägenhet hos oss på Rikshem, finns det vissa krav som du måste uppfylla. Ett av dessa krav är att du är skyldig att ha en hemförsäkring. Du kan läsa mer om kraven i vår uthyrningspolicy.

Erbjudande till dig som flyttat in

Vi tillsammans med Trygg-Hansa försäkringsbolag, erbjuder alla nyinflyttade hos oss två månaders kostnadsfri hemförsäkring. Erbjudandet gäller under förutsättning att du uppfyller de krav som försäkringsbolaget ställer.

Mindre kostnad - stort värde

En hemförsäkring är viktig av flera skäl. Om dina saker skadas vid en brand eller en vid vattenläcka är det via hemförsäkringen du får ersättning. Detsamma gäller om du råkar ut för inbrott och blir bestulen.

Hjälp vid vattenskada och brand

Det är din hemförsäkring som hjälper dig att få en evakueringsbostad. Det kan vara aktuellt om det exempelvis skulle börja brinna i huset du bor i och lägenheten blir så pass skadad att du inte kan bo kvar hemma under reparationerna.

Hemförsäkringen skyddar dig även om fastigheten eller lägenheten inte skulle gå att återställa och du därmed skulle förlora ditt hyresavtal.

Om jag saknar hemförsäkring

Saknar du hemförsäkring kan du och din familj i värsta fall stå helt utan bostad om huset eller lägenheten inte går att bo i på grund av skada.

En hemförsäkring är alltså mycket värdefull när du verkligen behöver den.

Rikshem Dörrlås

Har du ingen hemförsäkring, eller vill du byta försäkringsbolag?

Rikshem erbjuder sig som hyresgäst rabatt på hemförsäkringen från Trygg-Hansa. Ring Trygg-Hansa i dag på 0771-11 16 69.

Hemförsäkring hos Trygg-Hansa