Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Uppsalahem blir ensam ägare till Studentstaden

mar 08, 2013 15:25 - Pressmeddelande

Idag, fredagen den 8 mars, tecknar Uppsalahem och Rikshem en avsiktsförklaring gällande det gemensamt ägda bolaget Studentstaden. Uppsalahem har för avsikt att förvärva de utestående 49 % av bolaget för 1,4 mdr och stå som ensam ägare av Studentstaden fr.o.m. den 8 maj 2013. Samtidigt säljs 1 000 studentlägenheter på Kantorsgatan till Rikshem från Studentstaden.

Idag, fredagen den 8 mars, tecknar Uppsalahem och Rikshem en avsiktsförklaring gällande det gemensamt ägda bolaget Studentstaden. Uppsalahem har för avsikt att förvärva de utestående 49 % av bolaget för 1,4 mdr och stå som ensam ägare av Studentstaden fr.o.m. den 8 maj 2013. Samtidigt säljs 1 000 studentlägenheter på Kantorsgatan till Rikshem från Studentstaden.

I september 2011 genomfördes den första fasen i den största fastighetsaffären i Uppsala, då Uppsalahem blev majoritetsägare i Studentstaden. Säljare var Rikshem, Uppsalas näst största hyresvärd, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Inom tre år planerade Uppsalahem att förvärva den resterande delen av bolaget, vilket nu görs.

- Under den här perioden har vi lärt känna Studentstaden och vi känner oss redo att ta fullt ansvar för bolaget. Vi har också kommit nära de andra studentbostadsaktörerna och vill ytterligare öka vårt engagemang för studenternas bostadssituation, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

- Jag vill tacka för ett gott samarbete med Uppsalahem under den här tiden. Det kapital som vi frigör ger oss stora möjligheter till fortsatta investeringar på bostadsmarknaden i Uppsala, bl.a. pågår investeringar i Gränby som totalt beräknas uppgå till 1 mdr, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Inga stora strategiska förändringar är planerade för Studentstaden från Uppsalahems sida under 2013. Studentstadens organisation och kö kommer att tills vidare lämnas oförändrade, likaså kommer Rikshem att fortsatt sköta den operativa förvaltningen av Studentstaden till slutet av 2013.

- I Studentstaden finns två tydliga utmaningar, dels behöver vi skapa en långsiktig genomförandeplan gällande underhåll, och dels behöver vi utnyttja potentialen för nyproduktion av bostäder, understryker Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

För mer information:
Mikael Rådegård, vd Uppsalahem, tel. 018-727 34 01
Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem, tel. 0705-53 80 04

Rikshem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag. Rikshem erbjuder bostäder och samhällsfastigheter i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Norrköping, Helsingborg, Huddinge, Sundsvall, Halmstad, Solna, Kalmar, Nyköping, Lidingö, Sigtuna, Ängelholm, Danderyd, Höganäs och Knivsta till ett värde av över 16 miljarder kronor. Rikshem har 17 700 bostäder om sammanlagt 1 400 000 kvm. Rikshem ska under de närmaste åren växa och äga och förvalta fastigheter till ett värde av 20-25 miljarder kronor. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på www.rikshem.se

Dokument

PDF (pdf)