Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem i samarbete med Ikano Bostad vill bygga 3000 bostäder i Farsta

jun 15, 2015 08:00 - Pressmeddelande

Rikshem gör sin största satsning på nyproduktion av bostäder hittills i Stockholms Stad när de nu förvärvar fastigheten där TeliaSoneras nuvarande kontor är beläget. Affären görs tillsammans med Ikano Bostad och säljare är Nordisk Renting.

Rikshem gör sin största satsning på nyproduktion av bostäder hittills i Stockholms Stad när de nu förvärvar fastigheten där TeliaSoneras nuvarande kontor är beläget. Affären görs tillsammans med Ikano Bostad och säljare är Nordisk Renting.

Fastigheten omfattar byggnader om cirka 100 000 kvadratmeter kontorslokaler belägna vid Nynäsvägen. När nu Rikshem och Ikano Bostad förvärvar detta av ägaren Nordisk Renting är ambitionen att på fastigheten bygga minst 3 000 bostäder, varav minst 1 000 hyresrätter.

– Vi ser en oerhörd potential i detta område och ser fram emot att utveckla det tillsammans med Ikano Bostad, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem. Vi vill bygga ”den moderna ABC-staden” genom att skapa attraktiva bostäder i en fin miljö med handel, samhällsservice och bra kommunikationer.

Tillträde sker den 1 juli och byggstart planeras ske under 2017-2018. TeliaSonera sitter kvar i lokalerna till 2016-12-31.

- Vi är mycket glada att vi sålt till Rikshem och Ikano Bostad, två stabila och långsiktiga ägare, säger Lennart Ingefeldt, kundansvarig på Nordisk Renting. Det här är ett område som har ett stort symbolvärde för många i södra Stockholm och vi har lagt ned ett omsorgsfullt arbete på att hitta rätt köpare.

Televerkets förvaltningsbyggnader, som fastigheterna benämndes från början, byggdes mellan 1962-1972. Byggnaderna har belönats med Kasper Salin-priset och har ett högt kulturhistoriskt värde.

- När vi utvecklar området kommer vi självklart att ta hänsyn till de arkitektoniska och kulturella värdena och i samklang med detta skapa ett modernt bostadsområde. Som den nationella allmännyttan tänker vi ta det ansvar för söderort som vi tycker varit glömt under många år. Helst vill vi börja bygga hyresrätter direkt, området är redan exploaterat, avslutar Ilija Batljan.