Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem förvärvar stort i Umeå

jan 02, 2017 08:30 - Regulatorisk information

Rikshem AB (publ) har tecknat avtal om förvärv av 800 lägenheter i Umeå. Säljare är Lerstenen Invest, Areim Fastigheter 3 samt av Blackstone förvaltade fastighetsfonder.

Affären omfattar 23 bostadsfastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 63 000 kvm. Tillträde planeras till den 31 januari 2017. Genom affären kompletterar Rikshem sitt befintliga bestånd i Umeå på ett bra sätt och bolaget får också möjlighet att etablera en större och effektivare förvaltningsorganisation i kommunen.

– Rikshem avslutade 2016 med en affär som helt stämmer överens med vår strategi att växa på attraktiva tillväxtorter där vi redan finns. Utöver affären är det också glädjande att vi, trots ett utmanande år för företaget, har lyckats genomföra förvärv om över fyra miljarder kronor samtidigt som vi haft 820 lägenheter i produktion och kommer att ha färdigställt 560 lägenheter under 2016. Vi ser fram emot ett mycket intressant 2017, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

Efter förvärvet har Rikshem cirka 1 400 lägenheter i Umeå vilket gör Rikshem till stadens största privata bostadsbolag. Hyresrätterna söks via Rikshems bostadskö på rikshem.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sophia Mattsson-Linnala, vd Rikshem, via 

Jennie Wolmestad, kommunikationschef, 070-687 18 57, jennie.wolmestad@rikshem.se

Denna information är sådan information som Rikshem AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2 januari 2017 kl. 08:30 CET.