Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem välkomnar årets sommarjobbare

jun 17, 2020 15:15 - Pressmeddelande

Varje år ger Rikshem ungdomar runt om i landet möjligheten att komma ut på arbetsmarknaden genom företagets sommarjobbsprojekt. Inför i år har intresset varit rekordhögt och totalt har 148 ungdomar anställts på elva orter i landet från söder till norr.

Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder Rikshem sommarjobb för ungdomar som bor både i och utanför företagets bostadsområden. Genom Rikshems sommarjobbsprojekt ges ungdomar i åldern 16–20 år möjlighet att komma in på arbetsmarknaden samtidigt som engagemanget för bostadsområden och utbytet mellan ungdomar ökar.

- Ett sommarjobb innebär ofta det första mötet med arbetsmarknaden för unga – där blir man del av en arbetsgemenskap och samlar på sig olika erfarenheter som är viktiga inför det framtida arbetslivet. Trots det rådande samhällsläget fortsätter vi med vårt sommarjobbsprojekt och är glada att även i sommar få välkomna ett stort antal ungdomar över hela landet till Rikshem, säger Malin Bosaeus, Hållbarhetschef på Rikshem.

Totalt kommer 148 ungdomar att arbeta med att sköta om Rikshems bostadsområden i sommar. På grund av den pågående Corona-pandemin har intervjuer och förberedelser till största del skötts digitalt, och i år kommer Rikshems sommarjobbare att synas i Umeå, Luleå, Östersund, Norrköping, Malmö, Nyköping, Helsingborg, Västerås, Uppsala, Södertälje och Storstockholm.

Dokument

Release (pdf)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Bosaeus, Hållbarhetschef, Rikshem: 010 13 80 543, malin.bosaeus@rikshem.se

Filip Lindmark, Kommunikatör, Rikshem: 010 70 99 865, filip.lindmark@rikshem.se