Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem säljer fastigheter och byggrätter i Nacka kommun

sep 25, 2020 13:00 - Pressmeddelande

Rikshem säljer del av fastigheten Orminge 46:1 och Orminge 46:2 i Orminge centrum i Nacka kommun. Fastigheterna omfattar cirka 16 400 kvm uthyrningsbar area varav största delen, drygt 16 100 kvm, utgörs av Ormingehus.

Total uthyrningsbar area uppgår till cirka 16 400 kvm, där största delen, drygt 16 100 kvm utgörs av Ormingehus som innefattar bland annat kommersiella lokaler och parkeringsplatser. I försäljningen ingår byggrätter om cirka 16 000 kvm ljus BTA. 

Kommunfullmäktige i Nacka kommun antog i april den nya detaljplanen för Ormingehus. Affären mellan Rikshem och Elisby Fastigheter var villkorad av att detaljplanen vann laga kraft, vilket skedde den 14 juli.

- Rikshem har sedan 2015 förvaltat dessa fastigheter och drivit på för utveckling i Orminge centrum där Ormingehus spelar en viktig roll. Vi lämnar nu över taktpinnen till Elisby Fastigheter, en ansvarstagande aktör med erfarenhet från området som jag är övertygad om kommer göra ett bra jobb, säger Andrea Cedwall, transaktionschef, Rikshem.

- Vi ser med tillförsikt fram emot att ta över Orminge Hus efter Rikshem och fortsätta utvecklingen vi startat i Orminge Centrum till att inkludera Orminge Hus, säger Magnus Löfgren, vd, Elisby Fastigheter.

Rikshem frånträder fastigheterna tidigast den 1 oktober 2020.

Dokument

Release (pdf)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andrea Cedwall, transaktionschef, Rikshem: 010-70 99 203, andrea.cedwall@rikshem.se

Filip Lindmark, kommunikatör, Rikshem: 010-70 99 865, filip.lindmark@rikshem.se