Exteriör 1

Moderna och energismarta bostäder i Sorgenfri

I den centrala stadsdelen Sorgenfri och kvarteret Brännaren hittar du Rikshems första nyproduktionsprojekt i staden. Hållbarhet är ledordet för dessa 260 moderna och bekväma bostäder. 

Bo hållbart i kreativ miljö

Hos Rikshem kan du leva och bo hållbart. Hyresgäster i Brönnestad 1 och 2 kommer att erbjudas både bilpool med elbilar från det egna garaget och en cykelpool med ellådcyklar. Behöver du laga din egen cykel ordnas det enkelt i fastighetens egen cykelverkstad.

För den som jobbar hemma kommer det att finnas ett kontorshotell/kontorscafé att använda. Två gånger per år bistår Rikshem hyresgäster med att transportera bort grovsopor, för att minska behovet av egen bil. Cykelparkeringar kommer det finnas gott om, både på markplan och i källare.

Hög standard och bekväma bostäder

Lägenheterna om 1-4 rum och kök byggs i två huskroppar om sex plan med ett underjordiskt garage. Fasaden består av puts varvat med tegel. Bostäderna har parkettgolv av ek, insteg med klinker i hallen och vitmålade väggar, tak och lister.

Badrummen har helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv, samt duschvägg. Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin finns i varje lägenhet, samt tillhörande lägenhetsförråd inom lägenheten.

I köken sitter vita skåpsluckor, de större lägenheterna har diskmaskin och de mindre är förberedda med nödvändiga anslutningar.

Byggnaderna förses med solceller på taket och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Fastigheten ska utöver detta också uppfylla en energianvändning lägre än 56 procent av Boverkets byggreglers krav.

Våra hyreslägenheter i Västra Sorgenfri förmedlas via Boplats Syd. För att titta närmare på och söka lediga lägenheter, besök www.boplatssyd.se.

Byggda med investeringsstöd

De nya bostäderna är byggda med investeringsstöd. Det är ett statligt stöd som används för att bygga hyresrätter och motverka bostadsbrist. Stödet innebär vissa krav i byggnationen så som låg energianvändning, rimliga krav på bostadssökandes ekonomi, lägre hyror, transparent uthyrning, samt att erbjuda kommunen en andel av lägenheterna. 

Moderna bostäder i unik stadsdel

Sorgenfri i centrala Malmö har ett industriellt arv och utvecklas nu genom flera pågående projekt till en helt unik stadsdel. I kvarteret Brännaren vid Nobelvägen/Industrigatan bidrar Rikshem till utvecklingen genom byggandet av 260 nya lägenheter.

Kommun:
Malmö
Område:
Sorgenfri
Adress:
Nobelvägen/Industrigatan
Antal rum:
1-4
Inflyttning:
Q2 2024
260 lägenheter

Kontakta Rikshem i Malmö

Idrottsgatan 47 A
216 16 Limhamn

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00.

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.malmo@rikshem.se

Malmö_Skansen