Exterior1

Kvarngärdet

I det populära området Kvarngärdet i Uppsala bygger vi nu fler hyresrätter i projektet Lärjungen. Utöver 139 nya, moderna lägenheter innehåller projektet ett parkeringshus i tre plan för de boende i området.

På Kvarngärdet i Uppsala utvecklar Rikshem området tillsammans med andra aktörer. Vi gör detta i flera pågående projekt längs med Gamla Uppsalagatan. Med Lärjungen tillskapar vi ytterligare 139 moderna, bekväma hyresrätter i nära anslutning till våra befintliga bostäder.

Byggnadsarbeten under år 2024 pågår helgfria vardagar

Måndag–torsdag: Klockan 07.00–19.00
Fredag: Klockan 07.00–16.00

Just nu pågår stomresning och utvändiga arbeten. Vi kommer att övergå till invändiga arbeten under andra kvartalet år 2024. Beräknad inflytt andra kvartalet år 2025.

Moderna lägenheter med närhet till det mesta

I Lärjungen byggs en blandning av lägenheter i storlekar om 1–4 rum och kök som passar livets olika faser. Ett antal lägenheter är i etage, det vill säga i två plan med sovrummet på det övre entresolplanet.

Fastigheten kommer bestå av tre huskroppar med en upphöjd, välplanerad innergård med plats för grönska och umgängesytor. Parkeringshuset ligger i anslutning till bostäderna och byggs i tre plan, varav ett under jord. Som en service kommer det finnas en verksamhetslokal samt en utrustad cykelverkstad längs med vägen mot Gamla Uppsalagatan. Här ska alla Rikshems hyresgäster vara välkomna att ta hand om sina cyklar.

Många använder cykeln för att ta sig fram i Uppsala. I fastigheten kommer totalt 280 parkeringsplatser finnas, fördelade i större cykelrum. Cykelplatserna är placerade i fastighetens källare, i cykelverkstaden mot Gamla Uppsalagatan samt på innergården.

Lägenheterna kommer ha trägolv i alla rum och vitmålade väggar. Badrummen blir helkaklade med klinker på golvet och försedda med handdukstorkBadrummen kommer även vara förberedda för tvätt/kombimaskiner. Tvättstugor finns både i markplan och i källarplan.

 

Nya bostäder i populärt område

Kommun:
Uppsala
Område:
Kvarngärdet
Adress:
Gamla Uppsalavägen / Djäknegatan
Boendeform:
Hyresrätt
Antal rum:
1-4
Boarea:
22-77 kvm
Inflyttning:
Kvartal 1, 2025
139 lägenheter

Kontakta Rikshem i Uppsala/Knivsta

Gränbystaden
Marknadsgatan 5N
754 45 Uppsala

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00 och torsdagar klockan 13.00-16.00.

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.uppsala@rikshem.se

Uppsala Fyrisan DSF5966 (1)