Exterior1

Kvarngärdet

I det populära området Kvarngärdet i Uppsala bygger vi nu fler hyresrätter i projektet Lärjungen. Utöver 139 nya, moderna lägenheter innehåller projektet ett parkeringshus i tre plan för de boende i området. Beräknad inflyttning är andra kvartalet 2025.

I Uppsala utvecklar Rikshem området Kvarngärdet tillsammans med andra aktörer. Vi gör detta i flera pågående projekt längs med Gamla Uppsalagatan. Just nu bygger vi ytterligare 139 moderna och bekväma hyresrätter i nära anslutning till våra befintliga bostäder på fastigheten Lärjungen.

Moderna lägenheter med närhet till det mesta

I Lärjungen byggs en blandning av lägenheter i storlekar om 1–4 rum och kök som passar livets olika faser. Ett antal lägenheter är i etage, det vill säga i två plan med sovrummet på det övre så kallade entresolplanet.

Lägenheterna får trägolv i alla rum och vitmålade väggar. Badrummen blir helkaklade med klinker på golvet samt handdukstorkBadrummen kommer även vara förberedda för tvätt/kombimaskiner. Tvättstugor finns både i markplan och i källarplan.

Fastigheten kommer bestå av tre huskroppar med en upphöjd, välplanerad innergård med plats för grönska och umgängesytor. Parkeringshuset ligger i anslutning till bostäderna och byggs i tre plan, varav ett under jord. 

Många använder cykeln för att ta sig fram i Uppsala. I fastigheten kommer totalt 280 parkeringsplatser finnas, fördelade i större cykelrum. Cykelplatserna är placerade i fastighetens källare, i cykelverkstaden mot Gamla Uppsalagatan samt på innergården. Som en service kommer det finnas en verksamhetslokal samt en utrustad cykelverkstad längs med vägen mot Gamla Uppsalagatan. Här är alla Rikshems hyresgäster välkomna att ta hand om sina cyklar.

Under 2024 pågår stomresning och utvändiga arbeten. Senare delen av året påbörjas invändiga arbeten. Byggnadsarbeten under 2024 pågår helgfria vardagar.

Måndag–torsdag kl 07.00–19.00 och fredag: kl 07.00–16.00.

Nya bostäder i populärt område

Kommun:
Uppsala
Område:
Kvarngärdet
Adress:
Gamla Uppsalavägen / Djäknegatan
Boendeform:
Hyresrätt
Antal rum:
1-4
Boarea:
22-77 kvm
Inflyttning:
Kvartal 1, 2025
139 lägenheter
Sommarbalkong Rosa Blomma

Lägenheterna förmedlas av Uppsala Bostadsförmedling

Uthyrningen planeras att starta under hösten 2024.

Intresserad?
Om du inte står i kö - passa på att registrera dig idag.

Här kan du registrera dig

Kontakta Rikshem i Uppsala/Knivsta

Gränbystaden
Marknadsgatan 5N
754 45 Uppsala

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00 och torsdagar klockan 13.00-16.00.

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.uppsala@rikshem.se

Uppsala Fyrisan DSF5966 (1)