20230317 9531

Känns det kallare i lägenheten?

När kylan kommer startar värmesystemet i ditt hus automatiskt. Men ibland tar det en stund innan systemet hittar rätt balans. Det här kan framför allt hända när det är kyligare på nätterna och varmare om dagarna.

Våra värmesystem arbetar för att du som hyresgäst ska ha det varmt och skönt hemma. Även om det känns kyligt och ruggigt ska du inte stänga eller täppa för tilluftsventilerna i lägenheten. Det gör att det bli obalans i ventilationen i din lägenhet och hos dina grannar. Värme- och ventilationssystemet samspelar, och det är viktigt att rätt mängd friskluft kommer in. Risken är annars att det bildas undertryck, det vill säga att kall luft kommer in på andra ställen. Om det händer, upplevs lägenheten kallare.  

Så här kollar du temperaturen 

Det är bra om du kontrollerar att radiatorerna (elementen) är igång. Mät gärna temperaturen i mitten av rummet på en meters höjd från golvet. Är temperaturen lägre än 20 grader i din lägenhet flera dagar i rad, gör en felanmälan på Mina sidor. Du kan också ringa vår Kundtjänst på telefon 010-70 99 200. 

Tips! 

När mörkret och kylan kommer kan det vara skönt att inreda hemmet med en känsla av mer värme. Gardiner, kuddar, filtar eller kanske ett fårskinn skapar en mysigare och varmare känsla i din lägenhet. Mattor i textil väver samman helheten i rummen och värmer dessutom både fötter och hem under vinterhalvåret.