Gupp For Barn Och Ungdomar I Granby Som Vill Trana

Gränby i Uppsala – GUPP

Nyfiken på olika sporter? Träna tillsammans med dina kompisar. Möt kompisar från andra klasser och skolor och passa på att hitta din favoritsport. Välkommen till GUPP - en plats för alla barn och unga i Gränby-området.

Tack för den här terminen!

Nu har vi avslutat årets sommarläger - över 450 barn har besökt GUPP i sommar. Vi vill tacka för denna termin där vi under skolveckorna har haft Öppen arena samt flertalet lovläger.

Vi önskar alla en glad sommar!

Vad är GUPP?

Vi har startat en ny träffpunkt för barn och unga i Gränby. Här kan du tillsammans med andra kompisar från området och skolorna testa på olika idrotter med utbildade instruktörer.

Flera olika idrotter

Vi har samarbete med flera olika föreningar i området. När du besöker GUPP på UP-Uppsalas anläggning kan du bland annat testa tennis, padel, innebandy och fotboll. Vi kommer fylla på med fler sporter under året.

Föreläsningar på samtliga skolor

Du har kanske redan hört om oss på din skola? Samtliga skolor i området har fått en första föreläsning där vi berättat om oss och vad som erbjuds på anläggningen. Sedan har flera klasser hälsat på och tillsammans testat olika idrotter på vår träningsanläggning.

Skolor som deltar

  • Fredrika Bremerskolan
  • Liljeforsskolan
  • Kvarngärdesskolan
  • Von Bahrs skola
  • Gränbyskolan

Vilka står bakom GUPP?

Rikshem tillsammans med UP Uppsala (Utvecklings- & Prestationscentrum Uppsala) har startat GUPP. Målsättningen är att tillsammans uppmuntra barn och unga till rörelseglädje i området. 

Genom att erbjuda en högkvalitativ träningsanläggning där det finns utbildad personal kan vi öka kunskapen och framförallt inspirera fler barn och unga i Gränby-området till ökad rörelseglädje som står sig över tid. Dessutom skapar vi en ny mötesplats för barn och unga i området. 

På UP Uppsalas anläggning får alla barn och unga möjlighet till en aktiv och hälsosam vardag. Träningstillfällen med UP-instruktörer. 

I samarbete med:

  • Uppsala arenor & fastigheter
  • RF-SISU Uppland

Välkommen till GUPP - en plats för alla barn och unga i Gränby-området.

—Alla kan vara med det kostar ingenting.