Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Dombron säljer Studentstaden och köper servicebostäder i Uppsala för totala fastighetsvärden om fem miljarder

sep 06, 2010 11:00 - Pressmeddelande

Bostadsaktiebolaget Dombron avser att teckna en avsiktsförklaring om att sälja hela sitt innehav av studentbostäder inom Studentstaden till Uppsalahem. Samtidigt köper Dombron servicebostäder från Uppsalahem och inleder ett samarbete med Uppsala kommun om nyproduktion av bostadsrätter och hyresrätter. Det innebär att bostadsbyggandet kommer att öka markant i Uppsala.

Bostadsaktiebolaget Dombron avser att teckna en avsiktsförklaring om att sälja hela sitt innehav av studentbostäder inom Studentstaden till Uppsalahem. Samtidigt köper Dombron servicebostäder från Uppsalahem och inleder ett samarbete med Uppsala kommun om nyproduktion av bostadsrätter och hyresrätter. Det innebär att bostadsbyggandet kommer att öka markant i Uppsala. 

– Vår kärnverksamhet är bostäder och samhällsfastigheter varför vi har beslutat att sälja den delen av verksamheten som innehåller studentbostäder, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Dombron. Vårt mål är att Dombron ska öka från ca 5 Mdr kr till 20 Mdr kr inom de närmaste fem åren.
– Vi är glada över att vi kommer att sälja Studentstaden till Uppsalahem som kommer att fortsätta att förvalta bostäderna på ett bra sätt, fortsätter Jan-Erik Höjvall. Att bevara Studentstaden som studentbostäder har varit en viktig parameter för oss i försäljningsprocessen.

För mer information kontakta: 
Jan-Erik Höjvall
Vd, Bostadsaktiebolaget Dombron
Tel: 070-553 80 04
E-post: jan-erik.hojvall@dombron.se

Mats Andersson
Vd, Fjärde AP-fonden
Tel: 08-787 75 51
E-post: mats.a.andersson@ap4.se

Dokument

PDF (pdf)