Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem fortsätter expansionen i tillväxtkommunerna

nov 15, 2011 07:45 - Pressmeddelande

Rikshem AB förvärvar av Akelius 16 samhällsfastigheter centralt belägna i orterna Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå med ett totalt fastighetsvärde på 1,2 miljarder. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till ca 67 000 kvm. Nästan hälften av arean avser de nio fastigheterna i Västerås.

Rikshem AB förvärvar av Akelius 16 samhällsfastigheter centralt belägna i orterna Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå med ett totalt fastighetsvärde på 1,2 miljarder. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till ca 67 000 kvm. Nästan hälften av arean avser de nio fastigheterna i Västerås.

- Rikshem är redan idag största nationella aktör inom bostäder och samhällsfastigheter i Uppsala, Sigtuna, Norrköping och nu tar vi den positionen också i Västerås. Vår starka tillväxt fortsätter, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

Det totala antalet lägenheter uppgår till ca 940 och utgörs till övervägande del av äldreboenden (vård- och omsorgsboenden) 56 % och serviceboenden (trygghetsboenden där lägenheterna är uthyrda till privatpersoner och den gemensamma arean är uthyrd till kommunen, 39 %). Gruppboenden avser 4 % av de totala hyresintäkterna. Fastigheterna är fullt uthyrda till kommunerna på respektive ort.

- Vi är mycket glada att ha kunnat förvärva en väldig bra portfölj med samhällsfastigheter från Akelius och därmed ytterligare stärka vår position i ett antal tillväxtkommuner, säger Ilija Batljan.
Rikshem överlåter fastigheterna i Umeå och Trelleborg till sin partner Arctic Securities (fastigheterna kommer att förvaltas av Riksbyggen) i och med att Rikshem idag inte har verksamhet i Umeå och Trelleborg.

Leimdörfer har varit säljarens rådgivare.

Kontakt:
Ilija Batljan, vice vd, chef Affärsutveckling, tel 070-518 39 67, e-post ilija.batljan@rikshem.se
Annika Bayard, kommunikationsansvarig, tel 010-70 99 341, e-post annika.bayard@rikshem.se 

 

Dokument

PDF (pdf)