Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem förvärvar drygt 1 000 lägenheter i Öresundsregionen

mar 08, 2012 09:00 - Pressmeddelande

Rikshem köper 1064 lägenheter, varav 700 i Helsingborg. - Vi är glada att vi genom denna affär etablerar oss i Öresundsregionen och därmed ytterligare förstärker vår position i sydvästra Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem. Vi öppnar under våren ett regionkontor i Helsingborg.

Rikshem köper 1064 lägenheter, varav 700 i Helsingborg.

-  Vi är glada att vi genom denna affär etablerar oss i Öresundsregionen och därmed ytterligare förstärker vår position i sydvästra Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem. Vi öppnar under våren ett regionkontor i Helsingborg.

Rikshem har förvärvat samtliga fastigheter i BSA Hyresbostäder AB. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 82 000 kvm. Köpeskillingen är på drygt 690 miljoner. Fastigheterna är belägna i kommunerna Helsingborg (Fredriksdal), Höganäs och centrala Ängelholm. Rikshems totala fastighetsbestånd uppgår därmed till ett värde av drygt 14 miljarder kronor.

- Genom detta förvärv fortsätter vår expansion i Skåne och västra Sverige, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem. Dessa fastigheter blir ett utmärkt komplement till de vårdboenden som vi förvärvade i Halmstad förra året. Dessutom kommer vi att satsa ytterligare i både Helsingborg och Halmstad.


Kontakt:
Jan-Erik Höjvall, vd, tel 0705-53 80 04, jan-erik.hojvall@rikshem.se
Ilija Batljan, vice vd, tel 070-518 39 67, Ilija.batljan@rikshem.se
Annika Bayard, kommunikationsansvarig, tel 010-70 99 341, annika.bayard@rikshem.se

 

Dokument

PDF (pdf)