Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem förvärvar bostäder och samhällsfastigheter i Södertälje för drygt 700 miljoner

apr 09, 2013 11:02 - Pressmeddelande

Rikshem förvärvar sex hyresfastigheter med 334 lägenheter i Västra Blombacka samt fem fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden. Det är Mariekällgården, Ljung-backen, Glasberga, Artursberg och Wibacken. Äldreboendena kommer även i fortsättningen att förvaltas av Telge Fastigheter. Den totala uthyrbara arean är cirka 55 000 kvm, varav cirka 26 700 kvm lägenheter.

Rikshem förvärvar sex hyresfastigheter med 334 lägenheter i Västra Blombacka samt fem fastigheter där det idag bedrivs äldreboenden. Det är Mariekällgården, Ljung-backen, Glasberga, Artursberg och Wijbacken. Äldreboendena kommer även i fortsättningen att förvaltas av Telge Fastigheter. Den totala uthyrbara arean är cirka 55 000 kvm, varav cirka 26 700 kvm lägenheter.

- Södertälje kommun är en av de 55 tillväxtkommuner i Sverige där Rikshem gärna vill etablera sig som en långsiktig samarbetspartner inom områdena samhällsfastigheter och bostäder. Södertälje tillhör Stockholmsregionen som växer med 40 000 invånare per år. Jag tror att Södertälje har goda utsikter för framtiden och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att etablera oss här, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

- Vi är glada över att kunna välkomna ett av Sveriges största fastighetsbolag till Södertälje. Affären innebär att Södertälje får en engagerad och långsiktig partner som investerar i kommunen tillsammans med oss. Det ger oss utrymme att fortsätta att satsa på infrastruktur i Södertälje samtidigt som vi kan minska lånebördan, säger Stefan Hollmark, koncernchef Telge.

Kontaktpersoner:

Jan-Erik Höjvall, VD, tel 0705-538 004, jan-erik.hojvall@rikshem.se
Annika Bayard, kommunikationsansvarig, tel 0705-18 39 67, annika.bayard@rikshem.se

 

Dokument

PDF (pdf)