Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem och Wallenstam byter fastigheter i Helsingborg, Göteborg och Uppsala för ett värde om 1,4 miljarder

jun 20, 2013 08:03 - Pressmeddelande

Rikshem äger sedan tidigare drygt 1 500 lägenheter i Helsingsborgsområdet. Nu förvärvar Rikshem 540 lägenheter från Wallenstam i Helsingborg och i gengäld förvärvar Wallenstam 269 lägenheter i Göteborg från Rikshem. Samtidigt investerar både Rikshem och Wallenstam i Uppsala.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 1 500 lägenheter i Helsingsborgsområdet. Nu förvärvar Rikshem 540 lägenheter från Wallenstam i Helsingborg och i gengäld förvärvar Wallenstam 269 lägenheter i Göteborg från Rikshem. Samtidigt investerar både Rikshem och Wallenstam i Uppsala. Detta sker genom samarbete kring Rikshems projekt på Kvarngärdet och i Gränby. Wallenstam kommer där att bygga ca 150 hyresrätter. Rådgivare i affären har varit Tenzing.

- Vi är glada över det här fastighetsbytet med Wallenstam som ger oss möjligheten att fortsätta vår tillväxt i Helsingborg. Vi kommer att fortsätta att investera i Helsingborg som är en stor tillväxtort. Rikshem är det största privata bostadsbolaget i Uppsala och vi ser fram emot samarbetet med Wallenstam, som är en duktig byggare av hyresrätter, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.


Kontakt:
Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem, tel 070-553 80 04, jan-erik.hojvall@rikshem.se
Ilija Batljan, vice vd Rikshem, tel 070-518 39 67, Ilija.batljan@rikshem.se
Anya Alenberg, kommunikationsansvarig Rikshem, tel 010-70 99 374, anya.alenberg@rikshem.se

 

Dokument

PDF (pdf)