Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Vigs Ängar vinner 50 000 kr i Rikshem och PROs tävling om Bästa äldres boende

jul 03, 2013 15:30 - Pressmeddelande

Rikshem och PRO har tillsammans med jury utsett Vigs Ängar i Köpingebro till Bästa äldres boende och tilldelas priset på 50 000 kr som ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.

Rikshem och PRO har tillsammans med jury utsett Vigs Ängar i Köpingebro till Bästa äldres boende och tilldelas priset på 50 000 kr som ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.
 
Juryns motivering är:
”Genom ett stort engagemang från såväl arkitekt som personal, visar Vigs Ängar att ett äldreboende inte bara kan vara attraktivt för de boende utan även för allmänhet, besökare och personal. Genom att öppna upp anläggningens lokaler med spa och matsal för utomstående skapas liv och rörelse och boendet blir en naturlig del i samhället. De vackra husen är omsorgsfullt utformade i både detalj och helhet: invändigt med rundade hörn, vinklar och vrår och utvändigt i tydlig samklang med naturen. Konsekvent fokus på miljö, inte bara i husen utan i verksamhetens alla delar, synliggörs i färg, form, konstnärlig vattenhantering och lokalt producerad mat och resulterar i hög trivsel för alla.”

- Just äldreboende kommer att vara en av samhällets största utmaningar de närmaste decennierna därför är det viktigt att vi som stora samhällsaktörer stimulerar en positiv utveckling, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

- För PRO är boende för äldre en av de viktigaste frågorna. Det handlar om äldres livskvalitet i ett brett perspektiv. Priset Bästa boende för äldre är ett sätt att uppmärksamma denna fråga, säger Curt Persson, ordförande PRO.

Juryn har även valt att ge Trygghetsboendet Tullbacken i Olofström ett hedersomnämnande med motiveringen:
”Det centrala läget med närhet till service och tillgången till övernattningslägenhet för besökande gör trygghetsboendet till en träffpunkt. Med den stora vinterträdgården erbjuder Tullgården en extra kvalitet till de boende.”

På plats i Visby för att ta emot priset var Lillemor Husberg, Vigs Ängar AB.

Jury: Curt Persson, ordförande PRO, Ilija Batljan, vice vd Rikshem, Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter, Victoria Ödmark, Savills, Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt

Kontakt:
Ilija Batljan, vice vd Rikshem, tel 070-518 39 67, Ilija.batljan@rikshem.se
Anya Alenberg, kommunikationsansvarig Rikshem, tel 010-70 99 374, anya.alenberg@rikshem.se

 

Dokument

PDF (pdf)