Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem moderniserar äldres boende i Halmstad tillsammans med White och NCC

sep 30, 2013 16:00 - Pressmeddelande

I norra delen av Oskarsström ligger äldreboendet Olsgården omringad av vacker naturskön miljö. En av fastigheterna är från slutet av 50-talet och betraktas i dag som omodern och ineffektiv. Fastigheten kommer att rivas och ersättas med 40 nya moderna lägenheter.

I norra delen av Oskarsström ligger äldreboendet Olsgården omringad av vacker naturskön miljö. En av fastigheterna är från slutet av 50-talet och betraktas i dag som omodern och ineffektiv. Fastigheten kommer att rivas och ersättas med 40 nya moderna lägenheter.

- Vi vill skapa ett boende för äldre som speglar nytänkande samtidigt som vi tar tillvara på den vackra omkringliggande miljön. Vi är stolta över det förslag som vi har tagit fram tillsammans med White Arkitekter AB och som nu kommer att förverkligas tillsammans med NCC, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Med mycket ljus, material med hög kvalitet och med hänsyn till omgivningarna kommer det nya Olsgården att stå sig långsiktigt i många år framöver.

- Vi bygger välplanerade lägenheter som höjer de boendes livskvalitet och förbättrar personalens arbetsmiljö. Husen byggs i suterräng med entré nederst så att bostäderna på plan 2 och 3 får fin utsikt över omgivningarna, säger David Fritzson Bratt, affärschef på NCC Construction, region Syd.

Till Olsgården hör även en fastighet från 70-talet som kommer att byggas om i enlighet med den moderna arkitekturen.

Byggstart sker i januari 2014 och beräknas vara klart i september 2015.

Dokument

PDF (pdf)