Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Åbrädden i Helsingborg är Sveriges bästa äldres boende

jul 02, 2014 14:30 - Pressmeddelande

Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Åbrädden i Helsingborg till Bästa äldres boende och tilldelas priset på 50 000 kr som ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.

Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Åbrädden i Helsingborg till Bästa äldres boende och tilldelas priset på 50 000 kr som ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.

– Ensamheten är dagens största folksjukdom bland äldre. Åbrädden visar att ett bra äldres boende som främjar den sociala sammanhållningen är en effektiv medicin för att motverka det, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

– Åbrädden är skapat för gemenskap och möten både ute och inne, på sitt rum eller i trädgården. Det skapar goda förutsättningar för en god livskvalitet på äldre dar, säger Curt Persson, ordförande PRO.

Juryn motiverar vinnaren så här:

Förslagsställarna som nominerade boendet till Årets bästa äldres boende skrev om Åbrädden: ”Massor av gemensamma utrymmen för gymnastik, slöjd, vävning, sömnad. Rum med puzzel, datarum, bibliotek, biljard. Frisör, fotvård, massage, rum för uthyrning till tillfälliga gäster, egen restaurang, festlokal mm. En trivselgrupp som bara under 2013 hade fler än 20 olika aktiviteter som bingo, utflykter, pubkvällar, inbjudna artister, dansaftnar...”

Till det kan också läggas till växthus, hönshus och matråd och listan tar aldrig slut. Det är exakt detta juryn fångat, det vill säga Åbrädden är skapat för gemenskap och möten både ute och inne, på sitt rum eller i trädgården.

Med lust och glädje som utgångspunkt är Åbrädden en mycket god föregångare för boende för äldre. Genom delaktighet skapar Åbrädden trygghet i både atmosfär och utformning av boendet. Det är de boende som med sin kunskap och inspiration, tillsammans med en lyssnade och engagerad personal som ger boendet liv och gör Åbrädden till årets vinnare.


Juryn har bestått av: Curt Persson, ordförande PRO, Ilija Batljan, vice vd Rikshem, Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter, Victoria Ödmark, Savills, Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt