Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Byggstart för Rikshems hyresrätter i Helsingborg

jul 02, 2014 17:00 - Pressmeddelande

I dag togs ett symboliskt spadtag i Almedalen för Rikshems 68 nya hyresrätter i Helsingborg. Rikshem bygger lägenheterna i Maria Station - en ny, växande stadsdel i norra Helsingborg. Rikshem är idag Helsingborgs största hyresvärd. Idag äger Rikshem 3 058 lägenheter i Helsingborg.

I dag togs ett symboliskt spadtag i Almedalen för Rikshems 68 nya hyresrätter i Helsingborg. Rikshem bygger lägenheterna i Maria Station - en ny, växande stadsdel i norra Helsingborg. Rikshem är idag Helsingborgs största hyresvärd.  Idag äger Rikshem 3 058 lägenheter i Helsingborg. Nyproduktionen är en del i Rikshems satsning att bygga fler än 2 500 hyresrätter runt om i landet.

- Vi tror starkt på Helsingborg. På senare tid har vi förvärvat många fastigheter här och är nu stadens största privata hyresvärd. Men detta spadtag är speciellt då det blir våra första nyproducerade hyresrätter i Helsingborg, säger Erik Hävermark, chef för projektutveckling på Rikshem.

NCC bygger huset i tre sammanhängande längor i tre till fem våningar och ett parkeringsgarage på en sida för drygt 40 bilar. Tillsammans bildar de ett kvarter cirka 500 meter från tågstationen i Maria Station, som är ett nytt växande bostadsområde i norra Helsingborg nära Mariastaden.

Lägenheterna består av 53 tvåor på cirka 54 kvadratmeter, nio treor på 75 kvadratmeter och sex fyror på omkring 91 kvadratmeter.

- NCC bygger med material och teknik som ger låg energianvändning på bara 60 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det är cirka 30 procent längre än byggreglerna i Skåne kräver, och gynnar på miljö och driftkostnader, säger Joakim Stenberg, affärschef på NCC i Helsingborg.

NCC:s arbete startar i augusti och huset beräknas vara klart i februari 2016.

Rikshems lägenheter i Helsingborg förmedlas av bostadsförmedlingen Boplats Syd.
Projektet har utvecklats i samarbete med Wohnwerk Development AB. NAI Svefa har varit rådgivare.