Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem fortsätter satsa på Uppsala och Helsingborg genom fastighetsbyte med Ikano Bostad

aug 26, 2014 08:00 - Pressmeddelande

Rikshem äger sedan tidigare drygt 3 000 lägenheter i Helsingborgsområdet. Nu förvärvar Rikshem ytterligare ca 500 lägenheter från Ikano Bostad i Helsingborg. Inom ramen för affären förvärvar Ikano Bostad i sin tur 290 lägenheter från Rikshem i Danderyd.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 3 000 lägenheter i Helsingborgsområdet. Nu förvärvar Rikshem ytterligare ca 500 lägenheter från Ikano Bostad i Helsingborg. Inom ramen för affären förvärvar Ikano Bostad i sin tur 290 lägenheter från Rikshem i Danderyd.

- Vi tror på Helsingborg som en framtidskommun och vi är glada över att få fortsätta att växa i Helsingborg, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Rikshem som största privata bostadsaktör i Uppsala genomför stora investeringar i Uppsala,
t ex har Rikshem i år startat produktion av ca 500 lägenheter i Uppsala. Nu får man också sällskap av Ikano Bostad som kommer att ta över 370 byggrätter i Gränby och Kvarngärdet.

- Uppsala är en av landets snabbast växande regioner och Rikshems huvudmarknad. Vi är glada över att kunna bidra till Ikano Bostads satsning på Uppsala och vi ser fram emot det framtida samarbetet, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.

Rådgivare i affären har varit JLL Tenzing.