Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem förvärvar 32 000 kvm bostäder och samhällsfastigheter i Kalmar

aug 19, 2014 08:00 - Pressmeddelande

Incita Förvaltning AB har under mer än 30 år jobbat med utveckling av egenägda fastigheter. Inför ägarens förestående pensionering avyttras nu två av de fastighetsägande dotterbolagen med tillsammans ca 32 000 kvm i centrala Kalmar till Rikshem.

Incita Förvaltning AB har under mer än 30 år jobbat med utveckling av egenägda fastigheter. Inför ägarens förestående pensionering avyttras nu två av de fastighetsägande dotterbolagen med tillsammans ca 32 000 kvm i centrala Kalmar till Rikshem.

- Affären visar att Rikshem är en köpare som långsiktiga ägare föredrar som samarbetspartner samtidigt som Rikshem förstärker sin position som största aktör när det gäller samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtstäder, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan.Rikshem äger sedan tidigare drygt 600 lägenheter i Kalmar. Nu förvärvar Rikshem 12 bostads- och samhällsfastigheter med en total uthyrbar yta om cirka 32 000 kvm innehållande 159 lägenheter samt cirka 20 000 kvm lokalyta från Incita Förvaltning AB.

- Med detta förvärv förstärker vi vår bostadsportfölj i Kalmar med attraktiva centralt belägna bostadsfastigheter. Vi har fortsatt stark tro på Kalmars tillväxtpotential, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan.Säljarens rådgivare under affären har varit Mikael Levén vid Svensk FöretagsFörmedling i Kalmar. Tillträde sker 29 augusti 2014.

Kontakt
Ilija Batljan, vice vd Rikshem, 0705-18 39 67, Ilija.batljan@rikshem.se
Anya Alenberg, pressansvarig Rikshem, 010-70 99 374, anya.alenberg@rikshem.se