Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem och Kalmar kommun i gemensamt spadtag för ett modernt vård- och omsorgsboende på drygt 10 000 kvm

aug 27, 2014 08:00 - Pressmeddelande

Rikshem startar om- och tillbyggnad av vård- och omsorgsboendet på Smedängen i Kalmar. Det nya boendet omfattande drygt 8 600 kvm ombyggd och 1 800 kvm nybyggd yta blir ett vård- och omsorgsboende med 68 moderna och anpassade lägenheter.

Rikshem startar om- och tillbyggnad av vård- och omsorgsboendet på Smedängen i Kalmar. Det nya boendet omfattande drygt 8 600 kvm ombyggd och 1 800 kvm nybyggd yta blir ett vård- och omsorgsboende med 68 moderna och anpassade lägenheter. Lägenhetsstorleken är 1:or-2:or, alla med egen uteplats eller balkong.
-  Den totala investeringen inklusive anskaffningskostnaden landar på en kvarts miljard, vilket förstärker Rikshems ställning som största aktör när det gäller äldres boende i tillväxtstäderna och understryker Rikshems goda samarbete med Kalmar kommun, säger Ilija Batljan, vice vd Rikshem.
Det nya boendet kommer att ha stort fokus på gemensamma ytor både inne och ute. Det kommer att finnas mötesrum, rum för anhöriga och en nyanlagd ”sinnenas trädgård”. Dessutom byggs det en träffpunkt i den nybyggda delen där man kan umgås med nära och kära. Även personal, larmsamordnare och hemtjänsten kommer att få modernare lokaler.

Om- och tillbyggnationen beräknas vara klar i november 2015.