Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem satsar på att bygga nytt äldres boende i Helsingborg

aug 29, 2014 08:00 - Pressmeddelande

Nu planeras det för 48 nya lägenheter i ett nytt trygghetsboende i Helsingborg. Boendet kommer att ligga i närheten av Väla köpcentrum.

Nu planeras det för 48 nya lägenheter i ett nytt trygghetsboende i Helsingborg. Boendet kommer att ligga i närheten av Väla köpcentrum. Under de senaste åren har trygghetsboende blivit en populär form av boende för äldre vilket har lett till att det byggs allt fler trygghetsboenden i Helsingborg.

- Trygghetsboendet är en fortsatt satsning på boende för äldre i Helsingborg. Vi tar med oss av de positiva erfarenheter vi har ifrån Bikupan som vi äger sedan tidigare, säger Ola Svensson, regionchef Rikshem.

Trygghetsboendet som kommer att ha 5 våningar kombinerar lägenheter med gemensamma ytor för de boende. Boendena har också en trygghetsvärd dit de boende kan vända sig. I markplan kommer det att finnas en lokal för gemensamma aktiviteter där det även kommer att serveras lunch. En utemiljö för de boende kring husen är också planerad.

Beräknad byggstart november 2014 och beräknad inflytt i januari 2016.

Rikshem kommer att äga och driva boendet och bakom uppförandet står NCC Construction. NAI Svefa har varit rådgivare i transaktionen.