Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem och Helsingborgs stad samarbetar för att arbetslösa Fredriksdalsbor ska få jobb

nov 20, 2014 08:14 - Pressmeddelande

​Rikshem ska successivt rusta upp ett stort antal av sina fastigheter i Helsingborg. I renoveringsarbetet av Rikshems hyresbestånd finns det möjlighet för arbetslösa fredriksdalsbor att få jobb. Helsingborgs stad tar fram kandidater åt Rikshem som tillsammans med sina underleverantörer planerar att anställa 17 personer.

Rikshem ska succesivt rusta upp ett stort antal av sina fastigheter i Helsingborg. I renoveringsarbetet av Rikshems hyresbestånd finns det möjlighet för arbetslösa fredriksdalsbor att få jobb. Helsingborgs stad tar fram kandidater åt Rikshem som tillsammans med sina underleverantörer planerar att anställa 17 personer.

Helsingborgs stad och Rikshem startar ett samarbete för fler helsingborgare i jobb med fokus på Fredriksdal, en av flera stadsdelar som staden vill utveckla.

Rikshem köpte ett stort antal fastigheter i Helsingborg under 2012 och 2013 och är nu i behov av personal för att rusta upp sina fastigheter. Arbetsuppgifterna handlar om exempelvis rivningsarbete, byggstädning, måleri samt enklare fastighetsskötsel.

Samarbetet går under namnet ”jobbprojekt” som innebär att Helsingborgs stad förser Rikshem och deras underleverantörer med kandidater som idag är arbetslösa, har försörjningsstöd och i detta fall bor på Fredriksdal. Efter urval och kortare kurser är målet att Rikshem och dess underleverantörer ska anställa 17 fredriksdalsbor under 2015. Renoveringsarbetet ska utföras på Fredriksdal och i andra stadsdelar i Helsingborg.

- Vi tror på hållbara relationer och samarbeten som leder till något positivt för dem som bor hos oss. Det här samarbetet är ett exempel på att vi alla kan vara med att ta ansvar och vara möjliggörare för både de boende och staden, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

- Det är mycket värdefullt att kommunen arbetar gemensamt med näringslivet, inte minst för att lyfta olika bostadsområden, säger Christian Orsing (M), kommunalråd och ordförande i utvecklingsnämnden.

Rikshem informerar just nu sina underleverantörer och i december och januari startar rekryterings- och urvalsarbetet.

Andra företag som vill ta ett samhällsansvar är välkomna att höra av sig till kommunen.

- Vi vet att det finns fler arbetsgivare i Helsingborg som vill göra som Rikshem och ta socialt ansvar, jag hoppas fler hör av sig till oss, säger Ann Abrahamsson, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor på utvecklingsnämndens förvaltning i Helsingborgs stad.