Rikshem bjuder på ett års köavgift

mar 09, 2015 06:30 - Pressmeddelande

Sedan januari 2014 använder sig Rikshem av Boplats Syd för att förmedla sina lägenheter i Helsingborg. Från och med 1 april 2015 bjuder Rikshem sina hyresgäster på köavgiften. Under det första året förmedlades hela 402 lägenheter i Rikshems bestånd via Boplats Syd. För dessa lägenheter har krävts en genomsnittlig kötid på knappt åtta månader.

Sedan januari 2014 använder sig Rikshem av Boplats Syd för att förmedla sina lägenheter i Helsingborg. Från och med 1 april 2015 bjuder Rikshem sina hyresgäster på köavgiften. Under det första året förmedlades hela 402 lägenheter i Rikshems bestånd via Boplats Syd. För dessa lägenheter har krävts en genomsnittlig kötid på knappt åtta månader.

– Vi vill med denna åtgärd understryka att Boplats Syd ger dig som sökande en bra möjlighet att snabbt få bostad i ett attraktivt läge i Helsingborg. Boplats Syd har ett rättvist, lättillgängligt och transparent förmedlingssystem som baseras på kötid. Det är dessutom unikt genom att du i samma kö får tillgång till bostäder i flera skånska städer, säger Rikshems regionchef Ola Svensson.

Rikshem inför den första april ett system där den som tecknar kontrakt på en lägenhet får tillbaka köavgiften på 300 kronor på första hyresavin. Rikshem bjuder på detta sätt de köande på ett års köavgift.

Det gick under året att söka lägenheter genom Boplats Syd i tio skånska kommuner. 402 av lägenheterna som förmedlades fanns i Helsingborg, 3 767 i Malmö, 90 i Staffanstorp och 57 i Lund. Antalet lägenheter som förmedlades utanför Malmö fyrdubblades under 2014, från 150 lägenheter 2013 till 598 stycken.

Om Boplats Syd
Boplats Syd är en regional bostadsförmedling som förmedlar lediga hyresrättslägenheter i Malmö, Burlöv, Helsingborg, Lomma, Lund, Höganäs, Svedala, Vellinge, Landskrona, Båstad, Trelleborg och Staffanstorps kommuner.Ett 40-tal fastighetsägare, såväl privata fastighetsägare som kommunala bostadsbolag, är anslutna. Lägenheterna förmedlas i ett transparent och tydligt system efter kötidsordning, utan förtur eller genvägar.