Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem fortsätter satsa i Nacka

apr 20, 2015 08:17 - Pressmeddelande

Rikshem har förvärvat två samhällsfastigheter vid Orminge centrum med en total uthyrningsbar yta om drygt 16 000 kvadratmeter innehållande bland annat Boo vårdcentral och Vittra Saltsjö-Boo skola från Linden & Lovén Holding. Därutöver har Rikshem förvärvat mark som möjliggör framtida bostäder.

Rikshem har förvärvat två samhällsfastigheter vid Orminge centrum med en total uthyrningsbar yta om drygt 16 000 kvadratmeter innehållande bland annat Boo vårdcentral och Vittra Saltsjö-Boo skola från Linden & Lovén Holding. Därutöver har Rikshem förvärvat mark som möjliggör framtida bostäder.

Fastigheterna har central roll i planeringen för nya bostäder i Orminge centrum. JLL Tenzing har varit rådgivare i affären.

– Nacka kommun växer snabbt och vi ser fram emot att tillsammans med Rikshem och övriga aktörer i området utveckla Orminge centrum. Det är viktigt med en stabil och långsiktig partner i det arbetet, säger Mats Gerdau (m), ordförande i kommunstyrelsen i Nacka.

– Orminge centrum har under lång tid saknat större investeringar. Att få in en stor aktör som Rikshem i Orminge centrum ger oss möjligheter till en snabb planering och efterlängtad utveckling i området, menar Gunilla Grudevall Steen (fp), ordförande i Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun.

– Vi är väldigt glada att, bara tre månader efter vår affär med kommunen, kunna göra nya investeringar i Nacka med fokus på att skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Orminge Centrum, säger Ilija Batljan, vice vd/chef affärsutveckling Rikshem AB.