Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Tävlingsstart för Bästa äldres boende 2015

apr 15, 2015 08:58 - Pressmeddelande

PRO och Rikshem drar för tredje året igång tävlingen Bästa äldres boende. Från och med den 15 april t.o.m. den 15 juni kan man nominera ett äldreboende som sticker ut och står för både god arkitektur och goda möjligheter till social samvaro.

PRO och Rikshem drar för tredje året igång tävlingen Bästa äldres boende. Från och med den 15 april t.o.m. den 15 juni kan man nominera ett äldreboende som sticker ut och står för både god arkitektur och goda möjligheter till social samvaro.

- PRO och Rikshem vill uppmärksamma och berömma bra boende för äldre och låta goda förebilder inspirera och stötta dem som ska bygga nytt, bygga till eller bygga om. Det är också viktigt för att driva på bostadsbyggandet för äldre, säger Curt Persson, ordförande PRO.

- Rikshem äger och förvaltar många samhällsfastigheter och vill med priset ”Bästa äldres boende” sätta ljus på frågorna kring äldres boende och rätten till bra boende för äldre, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.

Man kan nominera färdigbyggda fastigheter med hyresgäster, till exempel seniorboenden, vårdboenden eller trygghetsboenden. Det är inte själva verksamheten som bedöms utan byggnadens utformning och förutsättningar för gemenskap och trivsel.

Både privatpersoner och organisationer kan nominera ett boende. Ett företag som driver verksamhet i ett boende kan dock inte nominera sitt eget boende.

Vinnaren får 50 000 kronor och hela summan ska komma hyresgästerna till godo.

Mer information och blankett för att nominera finner du på www.rikshem.se/pro.

Vinnaren presenteras den 1 juli under Almedalsveckan på Gotland.

Mer information, se kontaktperson, eller Malin Wennberg, pressansvarig PRO, 072-227 90 30.